37 metų E. Dragūnui privataus kaltinimo tvarka iškeltą baudžiamąją bylą ketvirtadienį pradėjo nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Mindaugas Striaukas.

Pareiškimą dėl baudžiamojo proceso pradėjimo teismui pateikė nukentėjusiaisiais pripažinti „Siemens“ arenos bendrasavininkai Arūnas Mačiuitis, Rimantas Bukauskas ir Remigijus Lapinskas. Jie – vieni turtingiausių žmonių Lietuvoje.

Milijonieriai į teismą kreipėsi po E. Dragūno viešo pasisakymo apie „Siemens“ areną – socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje dainininkas dar rugsėjo pabaigoje paskelbė pareiškimą, kodėl nekoncertuoja didžiausioje Vilniaus arenoje.

„Gaunu daug klausimų, kodėl negrojame Vilniuje – „Siemens“ arenoje. Mano atsakymas trumpas: šią areną valdo vagiai ir banditai. Tuo įsitikinau pats savo kailiu. Eidami ten, Jūs šeriate tuos gyvulius. Aš negrojau ir „Žalgirio“ arenoje, grodavom halėje, bet banditas ir vagis buratinas pasitraukė. Nors iki dabar neaišku kodėl žmogus, pavogęs tiek pinigų iš paprastų žmonių, vis dar laisvėje“, – savo paskyroje pareiškė E. Dragūnas.

Areną valdantys verslininkai A. Mačiuitis, R. Bukauskas ir R. Lapinskas teigia, kad toks E. Dragūno pareiškimas yra šmeižikiškas, todėl jis už savo žodžius privalo atsakyti baudžiamąja tvarka.

Vieni turtingiausių Lietuvos žmonių ir jiems atstovaujantis advokatas Jovitas Elzbergas ketvirtadienio rytą pasirodė teisme, tuo metu E. Dragūnas į posėdį neatvyko – atsiuntė advokatę Giedrę Subačiūtę. Teisininkė teismą informavo, kad ryte dainininkas dėl pablogėjusios sveikatos kreipėsi į medikus, todėl ir negalėjo dalyvauti posėdyje. Beje, tai ne pirmas kartas, kai E. Dragūnas nepasirodė šios bylos nagrinėjime – anksčiau vykusio posėdžio metu paaiškėjo, kad atlikėjui niekaip nepavyksta įteikti šaukimo ir dokumentų.

Verslininkams atstovaujantis advokatas J. Elzbergas teisme pranešė, kad E. Dragūnui šaukimą į posėdį pavyko įteikti tik gruodžio 7-ąją – tai po koncerto Kauno „Žalgirio“ arenoje padarė specialiai pasamdytas antstolis. Ši paslauga kainavo daugiau kaip 600 Lt.

Apšmeižtais besijaučiantys verslininkai sutiktų susitaikyti su E. Dragūnu, tačiau jam iškėlė sąlygą – šis privalo viešai jų atsiprašyti.

„Mes sutinkame taikytis, jeigu E. Dragūnas mūsų atsiprašys – viešai paskelbs atsiprašymą“, – teisme pareiškė vienas „Siemens“ arenos bendrasavininkų A. Mačiuitis. Tokios pozicijos laikosi ir R. Bukauskas bei R. Lapinskas.

Pasak jiems atstovaujančio advokato, racionaliausia būtų bylą baigti taikiai – tiesiog E. Dragūnas privalėtų paskelbti atsiprašymo tekstą ne tik socialiniame tinkle „Facebook“, bet ir pramogų portale „Klubas.lt“, kuris paviešino šį „Selo“ pareiškimą.

Verslininkai teismui ir „Selo“ advokatei pateikė atsiprašymo tekstą, tačiau paaiškėjo, kad jis netenkina E. Dragūno. Jam atstovaujanti advokatė G. Subačiūtė teigė, kad dainininkas nepripažįsta, jog apšmeižė „Siemens“ arenos bendrasavininkus, todėl su pateiktais kaltinimais nesutinka. Vis dėlto, jos teigimu, atlikėjas sutiktų taikytis su verslininkais, jeigu būtų pateiktas kitoks atsiprašymo tekstas.

Privataus kaltinimo tvarka iškeltą baudžiamąją bylą nagrinėjantis teisėjas M. Striaukas nusprendė kol kas nesigilinti į konflikto detales ir proceso dalyviams dar davė laiko pagalvoti – iki kito posėdžio turėtų paaiškėti ir E. Dragūno pozicija, gal šis vis dėlto sutiks susitaikyti ir atsiprašyti.

Tiesa, E. Dragūnas sausio posėdį greičiausiai nedalyvaus - anksčiau jis yra sakęs, jog gruodžio 27-ąją išvyksta iš Lietuvos ir į tėvynę grįš tik balandžio 2-ąją.

Jeigu E. Dragūnas verslininkų atsiprašys ir teismas bylą nutrauks, jam gali tekti padengti bylinėjimosi išlaidas – vien verslininkų advokatui teks pakloti daugiau kaip 3 tūkst. Lt, dar papildomai sumokėti už antstolio darbą.

„Mes esame geri žmonės“, – po posėdžio pareiškė vienas arenos bendrasavininkų R. Lapinskas, pabrėžęs, jog artėjančios šventės yra puikiausia proga konfliktą baigti taikiai.

Tuo metu A. Mačiuitis stebėjosi E. Dragūno pozicija – esą anksčiau jis sutiko atsiprašyti, bet dėl neaiškių priežasčių netikėtai persigalvojo.

„Girdėjote teisme, kokie žodžiai buvo pasakyti, nenoriu jų viešai kartoti, nes tie žodžiai yra labai įžeidžiantys mus, kaip „Siemens arenos“ bendrasavininkus, ir mūsų noras paprastas – kad tai būtų paneigta ir atsiprašyta. Tik tiek mes norime, bet ponas Dragūnas neatvyko į teismo posėdį ir iš advokatės suprantame, kad didelio noro taikytis neturi. Mūsų advokatas bandė kalbėti iki teismo, buvo suderintas atsiprašymo tekstas, bet šįryt žmogus jau persigalvojo, nebenori atsiprašyti“, – sakė A. Mačiuitis.

Verslininkas negalėjo paaiškinti, kuo dainininkui užkliuvo „Siemens“ arenos bendrasavininkai.

„Ponas Dragūnas yra koncertavęs mūsų arenoje ir buvo labai sėkmingas koncertas, gal ten jam kažkas nepatiko, sunku man pasakyti“, – teigė jis.

E. Dragūnui atstovaujanti advokatė atlikėjo pozicijos nekomentavo. „Nesu įgaliota komentuoti“, – po posėdžio pareiškė ji.

Baudžiamasis įstatymas už šmeižtą numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (413)