Pirmadienį susitikimo metu buvo priimtas sprendimas dėl oficialios Lietuvos olimpiečių aprangos Sočio žiemos olimpinėms žaidynėms.

Oficialios delegacijos ir olimpiečių aprangoje 2014 m. Sočio Olimpiadoje nuspręsta atsisakyti baltų „Perkūno kryžiaus“ ženklo. Olimpiečiams nauji kostiumai bus pagaminti iki išvykimo į olimpines žaidynes.
Olimpiečių aprangoje naudojama simbolika

„Kartu nusprendėme imtis veiksmų, siekdami užkirsti kelią bet kokioms „Perkūno kryžiaus“ ženklo interpretacijoms. Naujus kostiumus, kaip ir buvo numatyta anksčiau, olimpiečiai bei juos lydintys asmenys vilkės olimpiados atidarymo renginio ir apdovanojimų ceremonijų metu, taip pat treniruotėse ir laisvalaikiu“, – sako AB „Audimas“ generalinė direktorė Jurgita Būdienė.

„Kurdami ir gamindami olimpinę kolekciją, šiuolaikiškus, funkcinius, sportui skirtus drabužius norime sustiprinti reikšminga lietuviams idėja, simboliais, kurie vienija tautą. Taip siekiame, kad mūsų olimpiečiai jaustų visų mūsų palaikymą. Olimpinei aprangai parinkti simboliai, raštai, naudoti austinėse juostose, drožyboje, tapyboje, kalvystėje: Saulė, Žvaigždutė/Saulės ratas, Mėnulis, Perkūno (Dievo) kryžius, Žaltys. Protėvių kovos ir pergalės, viltis ir tikėjimas, mintys ir darbai primena apie nepaprastą vienybės galią, įkvepia, suteikia jėgų ir ryžto“, – teigia J. Būdienė, AB „Audimas“ vadovė.

„Tačiau, jei nors vienam žmogui dėl panaudoto ženklo kilo tokia dviprasmiška asociacija, be abejo, jausdami atsakomybę, mes turime į tai atsižvelgti. Su LTOK priėmėme bendrą sprendimą „Perkūno kryžiaus“ ženklą pakeisti „Saulės rato“ simboliu, reiškiančiu amžiną judėjimą, bendrumą, vieningumą, saugumą, šviesą. Nors iki Sočio žiemos olimpinių žaidynių liko nedaug laiko, siekdami užtikrinti maksimalų servisą, savo sąnaudomis atliksime pakeitimus ir iki olimpiečių išvykimo jiems įteiksime naujus kostiumus“, – sako Jurgita Būdienė, AB „Audimas“ generalinė direktorė.
Deividas Stagniūnas ir Isabella Tobias matuojasi olimpinius kostiumus
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (187)