Vilniaus miesto apylinkės teismui atvertus E. Dragūnui policijos iškeltą bylą paskelbta, kad policijos pareigūnų surašyto administracinio teisės pažeidimo protokolo nebegalima nagrinėti, nes jau yra suėję administracinėn atsakomybėn patraukimo senaties terminai.

Administracinio teisės pažeidimo bylą turėjusi nagrinėti teisėja Irma Randakevičienė paskelbė, kad E. Dragūnui protokolas buvo surašytas dar praėjusių metų gruodžio 6-ąją – esą jis, vairuodamas automobilį „BMW X5”, nerodė posūkio signalo, be to, vairavo neturėdamas tam reikalingos teisės.

Pasak teismo, šioje byloje policijos pareigūnai ilgą laiką nerado E. Dragūno, su juo susisiekė tik lapkričio 22-ąją. Iš karto po to pažeidimo byla buvo perduota teismui – ji buvo atsiųsta gruodžio 2-ąją, o kai šiai bylai buvo paskirtas posėdis, jau buvo suėję senaties terminai, o asmenį patraukti atsakomybėn privaloma per metus.

Teisėja pabrėžė, kad apie iškilusią problemą informavo teismo vadovus, kad šie susisiektų su atsakingais asmenimis iš policijos ir ateityje būtų išvengta panašių atvejų.

„Jeigu policijos pareigūnai mato, kad artėja senaties terminai, jie patys gali nutraukti bylą, o jeigu dar tik artėja terminai, tegul kuo greičiau perduoda bylą teismui – šiuo atveju būtume apsisukę, o dabar situacija yra tokia – administracinio teisės pažeidimo byla nutraukiama“, – paskelbė teisėja I. Randakevičienė.

E. Dragūnas ketvirtadienio rytą teisme nepasirodė – prieš posėdį jis paskambino teisėjos sekretorei ir pranešė, jog negali atvykti, nes vienas namuose prižiūri mažametį vaiką. Atlikėjas prašė posėdį atidėti, tačiau to nereikės – byla yra nutraukta. Tiesa, formaliai šį nutarimą dar galima skųsti apeliacine tvarka.

"Selas" jam inkriminuotų pažeidimų nepripažino – aiškino, jog yra persekiojamas policininkų, kuriuos išvadino kyšininkais.

Vilniaus miesto apylinkės teisme šiuo metu nagrinėjama dar viena byla, kurioje atlikėjas kaltinamas taip pat vairavęs neturėdamas tam teisės. Be to, jam inkriminuojamas kalbėjimas telefonu vairuojant. Ir šiuos pažeidimus šlovės pursluose besimaudantis dainininkas neigia ir tikina, jog policija jį persekioja – esą kartą važiuodamas į namus padarė pažeidimą, jį matė policininkai.

„Kartą turėjau tokį atsitikimą, policininkų stovėjimo vietoje padariau pažeidimą, jie manęs paprašė kyšio, pažadėjau duoti, nuvažiavau iki namų ir neišėjau – nuo tada jie manęs laukia, ieško“, – trečiadienį teisme dėstė „Selas“.

Jis tikino, kad yra persekiojamas pareigūnų, kuriuos išvadino kyšininkais. Teisėjos Virginijos Liudvinavičienės paklaustas, kodėl taip jis negražiai kalba apie policininkus, E. Dragūnas sakė: „Dėl požiūrio, galvoju, kad policijoje yra reketas, dirba banditai, ima kyšius, reikalauja kyšių – čia kažkam naujiena, čia kažkas kažko nežino?“.

Kad policininkai jį esą nepagrįstai persekioja, E. Dragūnas teigė galintis įrodyti – teisėjai pasiūlė kartu pasivažinėti jo prabangia mašina.

„Tai yra persekiojimas, galite pati įsitikinti – atsisėskite į mano mašinos galinę sėdynę ir pamatysite, kaip greitai mus sustabdys policija“, – teisėjai V. Liudvinavičienei pareiškė E. Dragūnas. Toks pasiūlymas teisėjai sukėlė tik šypseną.

E. Dragūnas teigė, kad vairuotojo pažymėjimą turėjo, tačiau jo nebuvo atsiėmęs iš policijos, todėl jam pateikti kaltinimai yra nepagrįsti.

„Prieš tai, kai mane sustabdė kalbant telefonu, jie buvo mane sustabdę – paklausė, kur mano pažymėjimas, paskui įvedė mano duomenis į kompiuterį ir pamatė, kad mano nuobauda yra pasibaigusi, turiu teisę vairuoti, tai man nesurašė protokolo, tik už kalbėjimą telefonu“, – sakė jis.

Atlikėjas neigė, kad kalbėjo telefonu automobilyje, tačiau tikino, jog vairuotoju niekas nepatikės – visi tiki tik policininkais.

„Kai mašinoje sėdi du žmonės ir sako, kad kalbėjai, taip atrodė, matėsi, gali ginčytis, bet niekas nepasikeis“, – dainininkas teigė, jog buvo priverstas sutikti su pažeidimu ir baudą sumokėjo.

Jis taip pat pabrėžė, kad važinėja labai brangiai kainuojančiu automobiliu.

„Pas mane nauja mašina, kainuoja pusę milijono, aš telefoną laikiau rankoje, pas mane tokia įranga, kad galiu kalbėti visame automobilyje nelaikydamas telefono“, – aiškino jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)