Naujausiam Augustės kūriniui aranžuotę sukūrė Aleksandr Jerochin, su kuriuo atlikėja dirbo įrašinėjant debiutinį albumą „Apnuoginta“.

„Praėjo daug laiko, daug keliavau po pasaulį ir kurį laiką muzika vaidino tik antraplanį vaidmenį, todėl buvo labai smagu sugrįžti į įrašų studiją ir įgyvendinti šį tą visiškai naujo bei netikėto netgi sau pačiai, - DELFI pasakojo Augustė. - Esu dainavusi daug ką, nuo sunkiojo roko iki popso ir miuziklų arijų, o šis kūrinys yra pirmasis bandymas susidraugauti su šokių muzika. Tai man buvo visai naujas iššūkis, o kas yra nauja, kaip žinia – labai įdomu išbandyti. Teko mokytis dainuoti-repuoti greitakalbe, šokti neatsiliekant nuo profesionalių šokėjų, susikurti įvaizdį ir pan. Kadangi šiuo metu prodiuserio neturiu, atsakomybės ir darbo viską įgyvendinant tenka kur kas daugiau.“
A. Vedrickaitės klipo filmavimo užkulisiai (V. Grubio nuotr.)

Naujausiame muzikiniame vaizdo klipe Augustė atsiskleidžia visiškai naujame amplua. Dainininkė sukūrė įspūdingą stilių tiek sau, tiek savo šokėjams. Beje, šokių naujame muzikos klipe bus išties nemažai. Kokia iki šiol buvo A. Vedrickaitės patirtis šokių aikštelėje?

„Visą gyvenimą žavėjausi profesionaliais šokėjais ir norėjau pati ką nors išmokti, tačiau išdrįsti delsiau labai ilgai. Visgi pernai grįžusi iš Norvegijos paskambinau pažįstamam choreografui, Judesio Studijos vadovui Airidui Imbrasui, pasidomėti, ar man dar ne per vėlu, - šypsosi Augustė. - Ir buvau paskatinta ateiti pas jį pabandyti mokytis. Iš pradžių tikrai nebuvo lengva, nes koordinuoti darant netgi paprasčiausius house, hiphop, salsa ar vogue judesius, anaiptol nėra tas pats, kas šokti klubuose. Vis dar yra labai daug ko mokytis, bet džiaugiuosi, kad pabandžiau, nes tai ne tik praplėtė mano muzikinį akiratį, bet ir suteikė daugiau pasitikėjimo savimi. Be viso to, tai puikus aktyvus užsiėmimas tokiems kaip aš - nemėgstantiems kartoti monotoniškų judesių sporto salėje.“
A. Vedrickaitės klipo filmavimo užkulisiai (V. Grubio nuotr.)

Augustė pasakoja, kad įrašiusi dainą „Shameless Queen“ ji jau žinojo, kad tai yra ta daina, kurią prieš pristatydama klausytojams, pirmiausia norės ją vizualizuoti. Pamažu viena po kitos buvo vystomos idėjos, reikėjo atsakyti į daug klausimų: ką ji tuo nori pasakyti, kaip turėtų atrodyti, kas ir kur galėtų būti filmuojama ir taip toliau.

„Pati sukūriau scenarijų, važiavau rinkti bei pirkti medžiagų sugalvotiems kostiumams, tuomet kartu su tėčio gyvenimo drauge Vida juos siuvome, dariau karūną ir kitas dekoracijas, ieškojau vietų, kas mus įsileistų filmavimams. Esu labai laiminga, nes atsirado daug pagelbėjusių, bendraminčių ir draugų, kurie savanoriškai prisidėjo prie šio bendro projekto. Todėl net jeigu paskutinį žodį tekdavo sakyti man, tai yra mūsų bendras kūdikis, nes viena to nebūčiau sugebėjusi įgyvendinti“, - neslepia A. Vedrickaitė.
A. Vedrickaitės klipo filmavimo užkulisiai (S. Mikalausko nuotr.)

Dainos „Shameless Queen“ klipo filmavimo darbus Augustė su komanda pradėjo spalio viduryje, Norvegijoje, Kristiansande.

„Ten gyvenantis mano draugas, vienas iš klipo operatorių, Saulius Mikalauskas mielai sutiko prisidėti. Viena pagrindinių klipo veikėjų tapo mano penkerių dukterėčia Adriana. Įsitikinau, kad filmuoti vaiką yra gana sudėtinga, tačiau sugebėjus paversti viską žaidimu, vėliau, kartu su mergaite ir jos tėvais, džiaugėmės rezultatais. Taip pat norėjau įamžinti miesto grožį, todėl nufilmavome sceną ant uolų, nepaisydami, kad buvo beprotiškai vėjuota ir šalta, o aš turėjau vilkėti vasarišką suknelę trumpomis rankovėmis“, - pasakojo dainininkė, kitus filmavimo darbus tęsusi Lietuvoje.
A. Vedrickaitės klipo filmavimo užkulisiai (S. Mikalausko nuotr.)

„Lietuvoje pirmiausia filmavome Judesio Studijoje. Tuo apsiėmė operatorius Vilmantas Grubys. Vaizdo klipui kartu su studijos vadovu savo rankomis pagaminome didžiulį šviestuvą iš daugybės lempučių, kuris taip ir liko puošti studiją. Pasiruošimo darbai buvo ne mažiau smagūs: pačiai teko ne tik sukioti lemputes, bet ir karpyti laidus, gręžioti skylutes bei užsiimti dažymo darbais. Šokį nufilmavome MegaMesta automobilių servise, kartu su šokėjais Airidu Imbrasu bei Edita Dainovska. Viktoras Diawara įsileido mus filmuotis Lofte, kur šokėjomis tapo mano vaikystės draugė Valda bei jos pusseserė Judita. Tiesa, ten buvau nulydėta įtariais žvilgsniais dėl aptempto kūno spalvos triko. Visus glumino, ar nesu nuoga, - šypsosi prisimindama Augustė. - Menų spaustuvė mums taip pat mielai sutiko pagelbėti ir leido pasinaudoti grimo kambariu filmuojant paskutinius kadrus“.

Baigusi klipo filmavimo darbus atlikėja prisipažįsta, kad tai yra be galo smagus užsiėmimas, todėl mergina jau nekantrauja sugalvoti kažką nauja.

„Į kūrybinį darbą įsitraukė daug žmonių, kuriems esu tikrai labai dėkinga, nes šiais laikais ne bet kas atranda laiko ir noro įgyvendinant tokius idėjinius projektus“, - neabejoja Augustė.

Klipo filmavimo užkulisiai - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)