„Gal vietoj to galiu visuomenei naudingą darbą nudirbti – sniegą nuvalyti Vinco Kudirkos aikštėje ar prie Seimo“, – ketvirtadienį pasiūlymą pateikė 59 metų R. Bagdzevičius.

Aktorių R. Bagdzevičių ir jo mylimąją aktorę Jūratę Vilūnaitę, galima sakyti, persekioja nesėkmės – neseniai prie vairo neblaiviai įkliuvusiai aktorei teismas metams uždraudė vairuoti transporto priemones, tokia pati sankcija šiuo metu gresia ir R. Bagdzevičiui.

Ketvirtadienio rytą ne viename seriale nusifilmavęs aktorius praleido Vilniaus miesto apylinkės teisme – teisėja Lilija Tarčevskaja išnagrinėjo administracinio teisės pažeidimo bylą dėl greičio viršijimo.

Vilniaus policijos pareigūnai R. Bagdzevičiui protokolą surašė dėl įvykio dar liepos 13-ąją, kai 18.55 val. greičio matuoklis, pastatytas kelyje Kaunas-Daugpilis, užfiksavo, jog aktoriaus vairuojamas automobilis „Opel Vectra“ skrieja 110 km/val. greičiu. Toje vietoje vairuoti galima ne greičiau kaip 50 km/val.

Administracinėn atsakomybėn patrauktas aktorius neneigia padaręs vieną pavojingiausių Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimų.

„Viską pajutau (matuoklį – aut. past.), galvojau, kad tai – atsitiktinumas, nes toje vietoje yra plentas, maniau, jog galima 90 km/val. greičiu važiuoti, be to, tuomet dar lenkiau automobilį“, – teisinosi jis.

Aktorius pripažino, kad už analogišką pažeidimą buvo baustas ir prieš metus – 2012-ųjų spalio 9-ąją policijos pareigūnai konstatavo, kad jis greitį viršijo 28 km/val. Šis pažeidimas buvo užfiksuotas Klaipėdoje.

Teisės vairuoti nenorintis prarasti R. Bagdzevičius teismo prašė neatimti vairuotojo pažymėjimo.

„Prašau atsižvelgti, kad per savo gyvenimą padariau nedaug pažeidimų, gyvenu Riešėje (Vilniaus raj.), todėl man labai sunku pasiekti darbą iš gyvenamosios vietos, nes autobusas važiuoja labai retai, gal vietoj to galiu visuomenei naudingą darbą nudirbti – sniegą nuvalyti V. Kudirkos a. ar prie Seimo“, – sakė jis.

Toks pasiūlymas teisėjai tik sukėlė šypseną – įstatymai nenumato tokių sankcijų pažeidėjams.

Aktorius teigė, kad susidurs su didelėmis problemomis, jeigu neteks teisės vairuoti. „Man tuomet bus sudėtinga sugrįžti namo“, – Bagdzevičius tikino, kad jo šeimoje daugiau niekas nevairuoja.

Administracinių teisės pažeidimų kodekse numatyta, kad greitį daugiau kaip 50 km/val. viršijęs vairuotojas gali būti nubaustas bauda nuo 1 000 iki 1 500 litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 1 iki 3 mėnesių arba 7 parų administraciniu areštu su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu 6 mėn.

Atnaujinta 2013.11.29 d. 09.20 val.: R. Bagdzevičiaus bylą išnagrinėjęs teismas penktadienį nusprendė aktorių pripažinti kaltu dėl jam inkriminuoto pažeidimo. Teisėja pažeidėjui skyrė 1 000 Lt baudą bei mėnesiui uždraudė vairuoti transporto priemones.

Šis teismo nutarimas dar negalutinis - aktorius jį galės skųsti apeliacine tvarka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)