Šiuo metu Vilniuje gyvenanti Adelė užsiima muzikos kūryba. Taip pat padeda savo širdies draugui, kuris turi nuosavą verslą bei prekiauja rankų darbo garso kolonėlėmis.

Tad kaip muzikantę patraukė fotografijos menas? „Muzika ir fotografija yra skirtingos meno šakos, bet, mano manymu, jos gali būti ir glaudžiai susijusios. Nuotraukos - tarsi pasakos kūrinys apie tave. Muzikos aš taip pat niekada nepamiršau. Pastaruoju metu kuriu labai intensyviai, esu įrašiusi keletą savo naujų dainų. Nuolat savęs ieškau, stengiuosi per muziką išreikšti save. Manau, kad žmonių kūryba turi būti vis labiau pripažįstama, kiek galima koverių klausyti? - retoriškai klausė Adelė.

„Kalbant apie fotografiją, šis menas mane visada žavėjo. Nuotraukos kartais apie žmogų pasako kur kas daugiau, nei žodžiai, - įsitikinusi atlikėja. - Tarp savo draugų turiu nemažai puikių fotografų, kurie man ir padeda įgyvendinti sumanymus ir realizuoti idėjas“.

Viena iš Adelės naujausių fotosesijų vadinasi „Wood“, kurią įamžino fotografas Gytis Matiukas. „Nesistengiu būti kažkuo išskirtinė. Aš esu aš, bet žaviuosi, kai žmogus gali save parodyti skirtingą, įvairiapusišką. Juk kiekviename žmoguje yra tiek daug skirtingų personažų! Tik dažniausiai mes bijome juos parodyti“, - DELFI sako pozuoti prieš fotoobjektyvą mėgstanti A. Latakaitė, savo fotosesijoms pati kurianti tematiką ir įvaizdį.

„Idėjos fotosesijoms gimsta „iš vidaus“ ir dažnai būna spontaniškos, gyvenimiškos. Mistika visada mane traukė ir kerėjo, nes ji ir yra paslaptinga, niekam nesuvokiama, - pasakoja ji. - Kalbant apie makiažą, kelioms fotosesijoms ruošiausi su profesionalų pagalba, bet „Wood“ fotosesijai makiažą ir stilių kūriau ir dariau pati. Visada stilių stengiuosi kurti pati, nes geriausiai žinau, kaip norėčiau atrodyti. Neneigsiu, kitų nuomonė ir patarimai man labai svarbūs, bet širdis - geriausias pavyzdys.“

Lietuviškąja Bjork vadinama Adelija nuotraukose nebijo akcentuoti savo seksualumo.

„Moters kūnas, koks jis bebūtų, man visada gražus. Man tai - meninė išraiška. Dabar nuogumas brukamas kone per prievartą, todėl jau prarado savo vertę ir tampa pigiu komercijos ženklu. Tačiau subtiliai atskleistas menas yra išraiška, o ne priemonė“, - pastebi ji.

A. Latakaitės „Wood“ fotosesija – DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)