Tiesa, nemalonumų teisme dėl savavališkos statybos padarinių pašalinimo Inesa Kurklietytė nelinkusi sureikšminti.

„Neverta apie tai net kalbėti. Viskas - dėl sodo namo 20 centimetrų paklaidos, kuri įvyko dėl geodezinių matavimų pasikeitimo 2000-2013 metais. Šie dalykai sutvarkomi taikiu būdu – nėra jokio skandalo. Tai tiesiog nesusipratimas. Visos pusės šį klausimą sprendžia taikiai“, - DELFI portalui sakė režisierė. Šios bylos teismo posėdis vyks kitų metų pradžioje.

Vis dar laukia per kratą paimtų daiktų

I. Kurklietytė prisipažino, kad ją labiau neramina jos filmo „Lengvas raganavimas“ herojų likimas. Nes kol kas minėtame meniniame filme nusifilmavusios namuose gimdžiusios moterys ir kūdikius priimti padėjusios pribuvėjos – vis dar nežinioje dėl tyrimo baigties.

„Viskas iki šiol įstrigę nežinioje. Laukiame atsakymo iš Strasbūro. Moterys kreipėsi į Strasbūrą, tačiau bylos baigtis vis dar nėra aiški, - apgailestavo režisierė. - Iki šiol negrąžinti ir iš manęs, kaip iš liudininkės, kratų metu paimti daiktai: kompiuteriai, filmo laikmenos – visa filmo medžiaga. Tačiau aš ir nededu ypatingų pastangų visko atsiimti. Tiesiog garbingai laukiu, kada paimtos filmo laikmenos bus grąžintos. Tik iki šiol jokių žinių nėra. Bet jei žmonės buvo apkaltinti, turi būti priimti sprendimai. Juk bylos kažkaip baigiasi.“

Filmas nerodomas iš pagarbos herojėms

DELFI naujienų portalui režisierė atviravo, jog meninis filmo „Lengvas raganavimas“ rodymas iš pagarbos juostos herojėms yra laikinai sustabdytas.

„Filmas nėra uždraustas. Laimė, pas mus tokios cenzūros dar nėra. Tačiau filmas po savo sukūrimo festivaliuose aktyviai gyvena apie porą metų. Kadangi ši juosta buvo sukurta 2004 metais, jos aktyvusis dalyvavimas festivaliuose jau pasibaigęs. Tačiau žmonės yra išsigandę. Iš pagarbos filmui bei jo herojams aktyvios „Lengvo raganavimo“ peržiūros šiuo metu nevyksta. Bijome pakenkti filmo herojėms“, - prisipažino ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)