DELFI kalbinta dizainerė Viktorija Jakučinskaitė teigė, kad būti žaliavalge jai pavyko savaitę. „Mano vyras iškentė du mėnesius. Man tai buvo kančia. Dariau tai iš geros idėjos, reikėjo dvasinio apsivalymo. Mūsų žaliavalgystės pradžia prasidėjo nuo badavimo. Pasirinkau sausą badavimą, kur negali nei valgyti, nei gerti. Po tokios badavimo dienos gali pradėti valgyti žaliavalgių maistą. Po savaitės pradėjau svajoti apie dalykus, kurių niekada nevalgiau, pavyzdžiui, duoną. Kai tau negalima valgyti, labai norisi. Ir norėjosi tokių produktų, kurių niekada nevalgiau. 

Pirmuosius patiekalus gamino žaliavalgis, kuris stengėsi parodyti, kaip tai yra faina. Mes su vyru mėgstame paskanauti, kartais nueiname į žalio maisto kavinę. Tačiau visą laiką valgyti žalią, šaltą maistą... Jis sunkiau virškinasi, be to, visada jauti diskomfortą, labai norisi karštų dalykų. Arbata to suteikti negali. Nenorėčiau pakartoti tokios savaitės“, - DELFI kalbėjo žinoma dizainerė ir pridūrė, kad geriausia žaliavalgių maistą derinti su įvairesniu.

Dainė Baumilė pasakojo kad žalio maisto patiekalų jai teko ragauti kelis kartus. „Valgant agurką galima sakyti taip pat valgai žalią maistą (juokiasi). Esu ragavusi žaliavalgių mėgstamą kokteilį ir salotas. Toks maistas yra labai specifinis. Vienam labai tinka žaliavalgystė, į kitam gali visai netikti. Teigti, kad tai yra universalus maitinimasis būtų labai gražu. Žinoma, valgau žalią maistą, bent maitintis vien juo... Nežinau, kas turėtų mano gyvenime įvykti. Nebent tai turėtų būti sveikatos problemos. Žinoma, galima būtų mėnesį valgyti maistą iš žaliavalgių meniu, tai būtų tarsi dieta“, - DELFI kalbėjo D. Baumilė, laisvalaikiu mėgstanti palepinti šeimą pačios ruoštais patiekalais.

Renginio akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)