Permainingas oras

Ketvirtąją ir paskutiniąją lenktynių dieną šventės dalyviams teko ištverti itin permainingą orą. „Įsitikinau, kd per dieną gali būti keturi metų laikai. Iš ryto buvo lietus ir šaltas vėjas, prieš pietus – karščio banga, po pietų – pavasario gaiva, o vakare laukė australiška žiema (apie 10 laipsnių šilumos). Planuoti apranga tokioms oro sąlygoms yra sudėtinga, tačiau lenktynės vyksta bet kokiu oru“, - DELFI kalbėjo Ž. Grigaitis.

Istorinis Flemingtonas

„Prieš 152 metus 4 tūkst. žmonių susirinko prie Maribyrnongo upės pasižiūrėti žirgų lenktynių. 17 raitelių bandė savo jėgas bėgdami per nenukirptą žolę ir klupdami. Tai buvo pirmosios Melburno žirgų lenktynės.

Nuo tada labai daug kas pasikeitė. Melburnas tada buvo labai mažas miestas. Lenktynių organizavimas simbolizavo, kad vieną dieną jis bus didmiestis, bet turbūt niekas negalėjo prognozuoti į kokio lygio renginį jis pavirs ir kiek atneš naudos visai Australijai“, - renginio istoriją pasakojo žinomas verslininkas. Pasak Ž. Grigaičio, skelbiama, kad pagrindinės dienos lenktynės ir pagrindinis bėgimas sutraukia 2.168 mln. žiūrovų prie televizoriaus ekranų.

„Per keturias dienas Flemingtone, kur vyksta pačios lenktynės, apsilankė daugiau nei 320 tūkst. žmonių, buvo išgerta apie 70 tūkst. prabangaus prancūziško šampano. Per visas dienas įvairiose lenktynių vietose: tiek narių zonoje, tiek ir kviestinių palapinių zonoje galima buvo pamatyti ir pabendrauti su Australijos politikos ir kino žvaigždėmis. Renginyje apsilankė Viktorijos valstijos Premjeras Dr. Denis Napthine, Mamishas Blake's, Danielle Spencer. Kai kurie pasauliniai prekiniai ženklai pasikvietė pasaulinio lygio žvaigždes: Dita von Teese, Naomi Campbell, Coco Rocha, Kate Upton. Taip kompanijos bandė parodyti, kad jiems rūpi pats renginys”, - apie lenktynes DELFI kalbėjo Ž. Grigaitis.

Trankus lenktynių uždarymas

Lenktynių uždarymo žvaigždėmis tapo „Moulin Rouge show” merginos. Kaip tikino Ž. Grigaitis, jų skardus balsas ir akrobatiniai sugebėjimai galejo pakerėti kiekvieną. „Iš Paryžiaus buvo atsiųsti 350 kostiumų, o trupės šokėjos susirinko iš viso pasaulio: prancūzės, amerikietės, australės, vokietės. Tiek įspūdžių ir emocijų jau seniai nebuvo. O kuo bus stebinami svečiai 2014 metais, pamatysime po metų“, - kalbėjo Ž. Grigaitis.

Renginio akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (206)