„Jie yra didžiausi grandai, jie taip užkrauti filmavimais, kad paprasčiausiai teatrui laiko neturi. Mums teko išsiskirti. Manau, kad kiekvienas profesionalas turi išlikti profesionalu ir nepasiduoti pasiūlos isterijai. Kai esi populiarumo pike ir gauni daug kontraktų, viskas tampa vienoda ir norisi viską spėti, tačiau nėra to blogo...“, – DELFI kalbėjo J. Smoriginas ir sakė pastebėjęs tendenciją, kuri išryškėjo pastaraisiais metais. Anot J. Smorigino, keletą pastarųjų metų teatrai „vis labiau tarnauja žvaigždėms“.

Anot pašnekovo, yra kūrėjų, kurie nestato, nerodo spektaklio vien dėl to, kad pasirinkta žvaigždė vaidinti nesutiko ar tiesiog negali. Tai, anot J. Smorigino - ydinga.

„Šiuo konkrečiu atveju atsikvėpiau. Buvau pastebėjęs, kad ir aš pradėjau tarnauti žvaigždėms. Dėl to nukentėjo ir fantazija, ir kūryba“, – pasakojo J. Smoriginas.

Paaiškėjo, kad choreografo statytame spektaklyje Mata Hari vietoje Inetos ir Deivido šoks aktorė Gintarė Čepukonytė bei Donatas Monkevičius. Anot J. Smorigino, naujieji šokėjai - labiau disciplinuoti ir, tikėtina, pasieks geresnių rezultatų.

„Nepakeičiamų nėra. Jie labai sužvaigždėjo. Po išsiskyrimo su Deividu ir Ineta man palengvėjo. Atėjo laikas, kai reikėjo pasakyti: ačiū ir viso gero. Deividui reikėtų ateiti pažiūrėti į tą vaikinuką, kuris užėmė jo vietą, nes įvertintų, kuo jis galėjo tapti“, – išsiskyrimą su I. Stasiulyte ir D. Meškausku prisiminė J. Smoriginas.

Šį šeštadienį Mata Hari premjera (spektaklyje - naujas šokėjų sąstatas - DELFI) Panevėžio J. Miltinio dramos teatre. Spektaklio gerbėjai turės progą išvysti bei įvertinti I. Stasiulytę ir D. Meškauską pakeitusius G. Čepokonytė ir D. Monkevičius.

„Aš labai šviesiai prisimenu Inetą ir Deividą, tačiau nėra to blogo, kas neišeitų... Mano spektaklis įgijo visai kitą veidą“, – pokalbį apibendrino J. Smoriginas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (346)