R. Zabarausko filmas „Streikas“ už Atlanto sutraukė ne tik kino mėgėjus, bet ir profesionalus. Niujorke pasveikinti jaunojo Lietuvos režisieriaus su premjera atvyko Jonas Mekas.

Niujorkas priėmė filmą labai šiltai, buvo pilnutėlė salė, taip pat džiaugiuosi, kad atėjo palaikyti Jonas Mekas, - įspūdžiais dalinosi Romas. - Tas faktas, kad mūsų filmas atidarė festivalį, nors ir nedidelį, yra pripažinimas. Be to, labai džiaugiuosi, kad nuo šiol visi norintys gali pamatyti ir įvertinti filmą „Streikas“ internete.“

Po premjeros Niujorke R. Zabarauskas išskrido savo filmą pristatyti Meksikos žiūrovams. Ten šiuo metu gyvena ir režisieriaus mama.

„Meksikoje esu jau beveik savaitę. Čia lankau savo mamą ir jos meksikietį vyrą. O penktadienį Nacionalinėje Sinematekoje vyksiančiame Mix Mexico festivalyje pristatysiu savo filmą“, - DELFI pasakojo šiuo metu Meksikoje esantis R. Zabarauskas. Minėtame festivalyje buvo parodytas ir ankstesnis lietuvio filmas „Porno melodrama“.

„Labai džiaugiuosi šitomis kelionėmis, labai atsigavau! Nes premjera Lietuvoje pareikalavo daug streso“, - prisipažino režisierius. Kadangi jis pirmą kartą lankosi Meksikoje, nepraleido progos apžiūrėti ir lankytinų vietos paminklų.

„Kaip tik vakar užlipau ant saulės piramidės, pasisėmiau energijos tolimesniems apmąstymams“, - pasakojo R. Zabarauskas.

Lietuviui didelį įspūdį paliko ir vietinė virtuvė. „Įdomu tai, kad tas maistas, kurį mes dažnai laikome meksikietišku, pasirodo yra teksasietiškas! Pavyzdžiui, burritos, nachos, traškučiai - viskas yra Teksaso virtuvė! - stebėjosi režisierius. - Vakar paragavau labai skanių kesadilijų tokioje vietinėje kavinėje, esančioje atokiame miesto užkampyje. Bet man tokios vietos labiau patinka, nei prabangūs restoranai, kurie visi panašūs ir neturi tokio žavesio.“

R. Zabarausko viešnagė už Atlanto – DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)