Kino filme pirmą didelį vaidmenį sukūrė ir viena garsiausių Lietuvos moterų Jurgita Jurkutė-Širvaitė. Ji į premjerą atvyko specialiai iš Sankt Peterburgo, kur šiuo metu kuria vaidmenį viename iš miesto teatrų. Ypač svarbią Jurgitai premjeros dieną į kino centrą ją atlydėjo sutuoktinis Rytis. Vyras viešuose renginiuose dažniausiai nuo išrinktosios nesitraukia nė per žingsnį.

„Dar nemačiau filmo didžiajame ekrane. Prisipažinsiu, jaudinuosi. Kaip, manau, ir kiti mano kolegos. Todėl man labai svarbu būti kartu su jais šią svarbią dieną“, - sprendimą atvykti į „Vardas tamsoje“ premjerą, ištrūkus iš darbų Rusijoje, komentavo viena gražiausių Lietuvos moterų.

„Pasiūlymą filmuotis „Vardas tamsoje“ gavau kitą rytą po aktorystės studijų diplomo įteikimo. Man tai buvo rimtas iššūkis, ,kad dirbau su itin patyrusiais partneriais – Neringa Varnelyte, Gediminu Storpirščiu, Elvyra Žebertavičiūte ir daugeliu kitu,“ – prisiminimais apie „Vardas tamsoje“ filmavimą dalinosi J. Jurkutė–Širvaite.

Po daugiau nei 25 metų pertraukos sukurtame lietuviškame detektyve J. Jurkutė-Širvaitė suvaidino nuovados sekretorę Atali.

„Ji karjeristė, aiškiai žinanti, ko nori, ir savo tikslų siekianti visomis įmanomomis priemonėmis. Be abejo, naudojasi ir tuo, kad vyrams sunku jai atsispirti,“ – šypsodamasi apie naująjį vaidmenį pasakojo aktorė.

Filmo „Vardas tamsoje“ veiksmas nukelia į 1995 metus. Mažo Lietuvos miestelio viešbutyje įvykdyta jaunos merginos žmogžudystė iš pamatų supurto viso miestelio ir nusikaltimą tiriančios Tardytojos – pagrindinės veikėjos ir romano pasakotojos – gyvenimą.

Žmogžudystės tyrimas reikalauja ne tik sutelkti visus profesinius įgūdžius. Jis paliečia tardytoją asmeniškai, nes pagrindiniu įtariamuoju tampa buvęs tardytojos muzikos mokytojas, su kuriuo moterį jaunystėje siejo lolitiška meilės istorija.

Narpliodama nusikaltimą, tardytoja prisiminimais nusikelia į tarybinių laikų Lietuvą, kuomet užgimė dramatiškai pasibaigę santykiai su paslapties skraiste gaubiamu mokytoju. Kai atrodo, kad visi taškai ant „i“ jau sudėlioti, išaiškėja naujos bylos aplinkybės, pakreipiančios tyrimą netikėta linkme.

Filme taip pat vaidina Neringa Varnelytė, Gediminas Storpirštis, Gintaras Liutkevičius, Kristina Kazlauskaitė, Elvyra Žebertavičiūtė ir kiti garsūs aktoriai bei visuomenei gerai žinomi asmenys.

"Vardas tamsoje" premjeros svečiai - DELFI nuotraukų galerijoje:
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (204)