„Jų negalima pamiršti, jie – tokie pat svarbūs Dievo kūriniai, kaip ir mes, žmonės... Mano mama buvo tas žmogus, kuris nuo pat vaikystės mane augindama ugdė meilės gyvūnams, atsakomybės, rūpestingumo jausmą. Tad mūsų namuose visada būdavo gausu gyvūnėlių. Vienu metu auginome dvi jūrų kiaulytes, kurios dar susilaukė palikuonio, keturias skirtingų rūšių papūgėles, žuvytes, du šunis ir katę“, – DELFI pasakojo I. Kazlauskaitė.

Atlikėja gyvūnėliais vos spėdavo rūpintis, ilgainiui namuose liko tik pudelis. Kazlauskai namuose 13 metų augino pudelių veislės kalytę Sarą, o šiai nugaišus, šeima nusprendė įsigyti dar vieną augintinį.

„Bella mūsų namuose buvo labai laukta. Nuo tos dienos, kai ją parsivežėme į namus, nuo tos akimirkos, kai ji tapo mūsų šeimos nare, mes niekaip negalime ja atsidžiaugti. Ji suteikia tiek gerų emocijų, tiek meilės ir džiaugsmo... Stebina kiekvieną dieną išmokdama vis naujų triukų. Pastebime, kad kai kurias mūsų manieras kopijuoja, puikiai supranta kalbą ir net pamačiusi, kad ruošiamės kur išvykti, greit nuskuba atsinešti savo pasaitėlio ar paltuko. Taip širdį suskausta, kai norime kur išvykti ir Bellutė savo gražiomis akytėmis prašosi vykti kartu. Nekyla minčių palikti ją vieną. Iš tos meilės mes ją tiek lepiname, bet kitaip negalime“, – kalbėjo dainininkė.

Ingrida pasakojo, kad jos mama, dainininkė Liveta Kazlauskienė, neatsispiria pagundai pasirūpinti Bellos drabužėliais. Tuo metu pati Ingrida Pasaulinės gyvūnijos dienos proga augintinę nusprendė nuvesti į šunų grožio saloną.

„Kadangi Pudelio veislės „kodas“ yra grožis, elegancija, minkštas ir švelnus kailiukas, padovanojau jai grožio procedūras Senamiesčio „Pet Style“ salone, kuriam net pats Filipas Kirkorovas, atvykęs į Lietuvą, patikėjo savo augintinio grožį... Priešingu atveju, kaip sakė Kirkorovas, koncertas neįvyks, jei japonų špicų veislės šunelio Gario grožiu nebus pasirūpinta“, – pasakojo I. Kazlauskaitė.

Dainininkė pasakojo, jog iš meilės augintiniu galėtų padaryti labai daug. Anot jos, gyvūnai, nuostabūs Dievo kūriniai, kurie mūsų gyvenimą puošia ir išmoko savo kalbos.

„Pasirodo, be žodžių galima tiek daug pasakyti, parodyti ir suprasti, o sergantiems – greičiau pasveikti, ar neprarasti gerų emocijų bei optimizmo. Tad labai viliuosi, kad netrukus bus įteisinta kaniterapija ir Lietuvoje. Bendraudami su šunimis, žmonės įveikia netikrumo barjerus, prisileidžia keturkojus „terapeutus“ labai arti ir priima į savo pasaulį“, – kalbėjo Ingrida ir pridūrė, kad terapijos metu panaikinama vaikų agresija, formuojamos teigiamos emocijos, tobulinama empatija ir savęs vertinimas.

I. Kazlauskaitė taip pat sakė žinanti, jog kaniterapijos užsiėmimų metu atliekama daug įvairių pratimų ir žaidimų, padedančių plėtoti vaikų intelekto sritis – gerinti gebėjimą susitelkti, tobulinti kalbos įgūdžius ir pažinimo funkcijas, skatinti uoslės, regos, klausos bei lietimo pojūčius.

„Tikiu, žmonės, kurie myli gyvūnus, juos augina, yra geresni, jautresni ir nuoširdesni“, – įsitikinusi ji.

I. Kazlauskaitė su augintine Bella – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (280)