„Dainas kuriu ne tik merginų grupės, neišskirkite to (juokiasi). Dirbu su Karina Krysko, dabar rašau dainą Vaidui Baumilai. Mes iš anksto buvome susitarę, kartu sėdėjome, svarstėme, kaip tai galėtų atrodyti, nes Vaidas pats vis dar ieško savo skambesio ir nebijo improvizuoti. Kartais atlikėjas kreipiasi su prašymu sukurti dainą, pakalbame, ko norėtų, o kartais parašau dainą ir pasiūlau kažkokiam atlikėjui“, - DELFI kalbėjo E. Lubys, kuriantis ne dainų tekstus, bet ir muziką jiems. E. Lubys taip pat bendradarbiauja su jaunais muzikos kūrėjais – jų sukurtai muzikai rašo tekstus.

E. Lubys teigė, kad dainos kaina priklauso nuo daugelio dalykų: situacijos, atlikėjo. „Jei matai, kad atlikėjas yra tikrai populiarus, tavo daina nuolatos skambės eteryje ir uždirbs papildomus pinigus, tai yra viena kaina. O yra tokių atlikėjų, kurie net nesiekia populiarumo, yra nežinomi, nori sau pasidaryti dainą“, - kalbėjo žinomas dainininkas nenorėjęs įvardyti tikslios sumos, kiek kainuoja užsisakyti dainą pas jį.

Tarp E. Lubio sukurtų dainų yra ir itin didelio populiarumų sulaukusių kūrinių. Kelios iš jų – „Naujos pupytės“ daina „Išprotėjusios naktys“, Natalijos Bunkės atliekamas kūrinys „Širdis ant balto sniego“. „Daina „Širdis ant balto sniego“ nebuvo sukurta specialiai Natalijai, bet ji išgirdo ir jai patiko. Dėl šio kūrinio man nėra gėda, viskas ten gerai padaryta. Žmonės kartais identifikuoja per daug skaudžiai, jiems atrodo, kad pop muzika yra šlamštas. Sukurti gerą pop hitą tikrai nėra lengva užduotis. Man dainos nesikuria taip paprastai, aš stengiuosi išlikti profesionalus.

Jei atvirai pasakius, paklausa diktuoja tai. Gali bandyti siūlyti kažkokį kokybišką produktą brangiai ir galbūt jis nebus labai pelningas ir sėkmingas. O kartais tu pasiūlai kažką priimtinesnio, ką žmonės vartoja. Žinoma, būna ir taip, kad kurti kitam atlikėjui man pačiam būna įdomu. Kartais aš parašau dainą dėl komercinių paskatų ir nėra ko slėpti. Kita vertus, komerciškai sėkmingas produktas nėra blogai. Jei aš galėčiau išgyventi tik iš savo muzikos, aš kurčiau tik sau. Lietuvos rinka yra labai maža ir išgyventi kuriant kokybišką muziką yra ganėtinai sunku. Nebent muzika yra tik hobis, o tu dirbi papildomai. Kadangi aš gyvenu tik iš muzikos, ieškau tam tikrų sprendimų, kaip išsilaikyti rinkoje“, - DELFI atviravo muzikos kūrėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)