Nauja šunų vedžiojimo aikštelė – bendra Vilniaus miesto savivaldybės ir pasaulinės gyvūnų ėdalų gamintojos „Purina“ iniciatyva, projekto „Dovana Vilniui“ dalis.

„Šiuo metu oficialiai Vilniuje yra įrengtos 38 šunų vedžiojimo aikštelės ir 110 specialių dėžučių šunų ekskrementams. Deja, bet pastaruoju metu Vilniaus miesto savivaldybė neturi lėšų šių aikštelių renovacijai ir priežiūrai. Be galo džiaugiamės, kad, gražios iniciatyvos dėka, Šnipiškių rajono gyventojai turės pačias geriausias sąlygas leisti laiką lauke su savo augintiniais. Pradžia padaryta, tikimės, jog įkvėpsime pokyčius ne tik kituose Vilniaus rajonuose, bet ir visoje Lietuvoje“, - džiaugsmu dalijosi Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sekretorius Miroslavas Monkevičius.

„Šuniškai“ iniciatyvai neliko abejingi ir garsiausi Lietuvos gyvūnų mylėtojai, pramogų pasaulio žvaigždės: prodiuseris Egmontas Bžeskas, dainininkė Ingrida Martinkėnaitė, drabužių dizaineris Robertas Kalinkinas bei kirpėjas ir plaukų stilistas Valerij Gigevič.

Jų keturkojai pirmieji išbandė aikštelėje įrengtas kliūtis, ir, kaip ir priklauso šunims, augantiems šalia žvaigždžių, susirinkusiems smalsuoliams demonstravo išmoktus triukus.

Naujai įkurtoje aikštelėje kviečiama šunų mylėtojus į specialius nemokamus šunų auklėjimo užsiėmimus, kurių metu profesionali dresuotoja papasakos apie šunų psichologiją, kaip šeimininkas turėtų bendrauti su savo šunimi ir jį auklėti.

Renginio akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)