Mintis auginti daržoves daugiabučio balkone Justei kilo dar visai neseniai. Iš pradžių mergina užsiaugino mėtų ir, pamačiusi, kad tai yra įmanoma, nusprendė pamėginti, ar bute augtų mėgstamos daržovės.

„Užaugus mėtoms nusprendžiau pasisodinti dekoratyvinius svogūnus, petražoles ir vyšninius pomidorus. Labai juokinga, kad sėklas nusipirkau knygyne. Užėjau pirkti knygos rudens vakarui, o išėjau su sėklomis (juokiasi). Auginsiu pomidorus ant palangės. Sužinojau labai įdomų faktą. Pomidorai Europoje pirmiausia buvo auginami kaip dekoratyviniai augalai, o tik vėliau pradėti naudoti maistui.

Mano namai pilni gėlių tiek vazoninių, tiek „gyvų“, kurias dažniausiai gaunu dovanų (šypsosi). Gėlės man neleidžia pasijausti vienišai, kai tokia jaučiuosi. O dabar dar ir dekoratyvinis maistas augs vazonėliuose (juokiasi). Tai būsiu ne tik ne vieniša, bet ir ne alkana“, - nauju hobiu džiaugėsi iš Nidos kilusi J. Zinkevičiūtė, meilę augalams paveldėjusi iš močiutės.

J. Zinkevičiūtė augins daržoves namie:

*
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)