Medikai pasirūpino, kad princesė gimdymo bei reabilitacijos metu galėtų būti toje pačioje lovoje, o į ligoninę atgabenti rūmų baldai princesei leistų jaustis kaip namuose, pranešė "Kyodo".

"Šimtaprocentinis pasiruošimas neįmanomas, tačiau mes padarėme viską, ką galėjome", - ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė princesės vyriausiasis rūmininkas Kiyoshi Furukawa.

Imperatorius Akihito ir imperatorienė Michiko Naruhito ir Masako naujagimiui padovanojo imperatoriškojo kūdikio lovą, pranešė naujienų agentūra "Jiji Press". Šioje lovoje gulėjo tik gimę Akihito, Naruhito bei jo brolis Akishino, pranešė naujienų agentūra.

Taip pat jau pradėti parengiamieji darbai ir gimimo ceremonijoms. Kultūros agentūra paruošė ritualinį kardą, kuriuo imperatorius palies kūdikį "Šiken" ceremonijos metu, vyksiančios gimimo arba kitą dieną, pranešė "Kyodo".

1999 metų pabaigoje Masako patyrė persileidimą, dėl kurio iš dalies buvo kaltinamas didžiulis žiniasklaidos ažiotažas. Berniukai Japonijos imperatoriškojoje šeimoje negimė nuo 1965 metų, kai pasaulį išvydo Naruhito jaunesnysis brolis princas Akishino, kurio abu vaikai yra mergaitės.

Nors Japoniją kelis šimtmečius valdė vien vyrai, dėl iškilusios sosto paveldėjimo krizės grėsmės tradicijų varžomoje šalyje net svarstoma galimybė pakeisti griežtą nuostatą, pagal kurią sostas gali atitekti tik vyriškos lyties palikuoniui.

Kol kas imperatoriškųjų rūmų įstatymai draudžia moteriai užimti Chrizantemų sostą. Princesė Masako, kuri laisvai kalba šešiomis kalbomis, mokėsi Harvardo, Tokijo bei Oksfordo universitetuose ir kuri prieš ištekėdama už Naruhito buvo karjeros diplomatė, yra tik antra neprivilegijuoto luomo atstovė, patekusi į Japonijos imperatoriškąją šeimą. Pirmoji yra jos anyta, imperatorienė Michiko.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją