DELFI kalbintas žinomas choreografas tikino puikiai prisimenantis Luką Jablonską. Tačiau J. Smoriginas neabejoja, kad į pamokslus ir moralus tokiose šou laidose, deja, niekas nežiūri rimtai.

Lukas Jablonskas
„Aš buvau labai sukrėstas tos filmavimo dienos. Ir mano požiūris į policininkus tapo dar jautresnis. Jie verti ypatingai didelės pagarbos. Mano reidas su jais truko neilgai, apie penkias valandas, tačiau per tą laiką buvo incidentas dėl narkotikų, šaudymai iš ginklo kambaryje, kuriame buvo mažas vaikas ir jaunuolių avarija... Vaikinai buvo dar visai „žali“, tik atsiėmę vairuotojo pažymėjimą. Lukas, padaręs šitą avariją, tada buvo pasiskolinęs naują brolio automobilį. Kai atvykome, mašina buvo apvirtusi ir sumaitota. Jau galvojome, kad ten rasime du lavonus. Tačiau vaikinai liko gyvi. Jie abu tirtėjo iš baimės. Pamenu, jiems dar kraujospūdį matavau. Aš taip juos užjaučiau, nes juk visi mes 18-kos metų esame kvaili. Bet niekada negalėjau patikėti...“ - prisiminė J. Smoriginas.

Žinomas vyras sako, kad jis seniai laikosi tokios nuomonės, jog vairuotojo pažymėjimo negalima duoti anksčiau nei 21-erių.

„Jaunystėje baimės jausmo apskritai beveik nėra. Vyresniame amžiuje patirtas stresas tave lydi savaitę, mėnesį. O tokiame amžiuje baimė ir šokas atsiranda tik tada, kai jau būna po fakto, - neabejoja J. Smoriginas. - Tai aktoriui Regimantui Adomaičiui nereikėjo atimti vairuotojo pažymėjimo, nes jis nieko nepadarė. O vaikinams, kurie apvirto su automobiliu, reikėjo atimti „teises“ mažiausiai penkeriems metams. Kategoriškai esu už tai, kad jauniems žmonėms įstatymas būtų labai griežtas. Aš nesu teisėjas, bet reikia garsiai kalbėti apie tai, kad jauniems žmonėms nereikia atleisti net menkiausio nusikaltimo.“

DELFI primena, jog vienas iš jaunuolio sukeltų įvykių užfiksuotas laidoje „Žvaigždė policininkas“. Tuomet su Kauno patruliais gatvėse budėjo ir žinomas choreografas Jurijus Smoriginas.

Tuomet L. Jablonsko vairuojamas „VW Golf“ Minkovskių gatvėje rėžėsi į pakelės stulpą. Per stebuklą, nei J. Jablonskas, nei kartu su juo važiavęs jaunuolis nenukentėjo.

Įvykio vietoje dirbę pareigūnai spėjo, kad „VW Golf“ galėjo lėkti 120 km/val. greičiu.

„Į kapus gi lėkėte“, - tuomet L. Jablonskui proto bandė įkrėsti J. Smoriginas.

Į kapus L. Jablonskas nenulėkė ir vėl liko sveikas. Tačiau į kapus pasiuntė dešimtmetę mergaitę ir jos mamą (gim. 1969 m.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (352)