Šią vasarą susituoksianti atlikėja Simona Šermukšnytė ir „radistas“ Jonas Nainys į Karklę atsivežė ir du baltapūkius keturkojus – kalytę Nainę ir patinėlį Maltą, be kurių šeimininkams pajūryje buvo labai ilgu. Prabangų namą drauge nuomojasi ir kitos „Pinup Girls“ narės Viktorija Sutkutė ir Ieva Ambrazaitė, gyvenanti su savo mylimuoju „radistu“ Rolandu Mackevičiumi.

Žvaigždžių alėja

Netoli „Pinup Girls“ ir „radistų“ kaimynystėje esančiuose namuose vasarai apsigyveno ir „69 danguje” grupės merginos – Nijolė Pareigytė-Rukaitienė, Karina Krysko-Skambinė ir Ingrida Martinkėnaitė su šeimomis.

“Tai Vaidas Baumila, tai Donatas Montvydas pas mus į svečius užsuka. Kaimynai jau šnibždasi, kad šita gatvė tapo tikra žvaigždžių alėja“, - juokiasi merginos, negalinčios atsidžiaugti miestelio prie jūros ramybe.

Palangą iškeitė į Karklę

Jaunimas gyvenimą Karklėje, o ne Palangoje pasirinko būtent dėl to, jog norėjo ramybės. „Taip pat ieškojome vietos, kur tilptų dvi šeimos ir dar viena moteris“, - juokėsi Ieva, žiūrėdama į Viktoriją.

Jau beveik mėnesį Karklėje gyvenančios „Pinup Girls“ narės negali skųstis koncertų stoka. Kone kas vakarą pasirodymus turinčios merginos neslepia, kad tokia miestelio ramybė po darbo padeda joms atgauti jėgas.
Ieva Ambrazaitė ir Rolandas Mackevičius

„Šią savaitę, pavyzdžiui, turime koncertus kas vakarą - nuo ketvirtadienio iki ateinančio trečiadienio. Kai kuriomis dienomis – net po du ar tris pasirodymus. Todėl ramybės tikrai reikia“, - prisipažįsta jos. Todėl dienos metu atlikėjos tiesiog įsitaiso namo terasos šešėlyje ir skaito knygas.

„Per koncertus pavargstame nuo žmonių. Vakarais labai retai išeiname po Palangą pasivaikščioti. O kai pastarosiomis dienomis buvo šaltas oras, sėdėdavome namuose su merginomis ir juokdavomės, kad Karklėje sėkmingai nokstame skaitydamos knygas“, - juokiasi Simona. Atlikėja knygą ar mezginį neretai pasiima ir į koncertus. „Kai reikia laukti pasirodymo, arba pertraukos pabaigos, knyga labai padeda“, - neslepia ji.

O ką tuo metu, kai merginos įnikusios į romanus, veikia vyrai? „Ir mes skaitome! Kaip be knygų! Labai gaila, kad vaikystėje neturėjome pomėgio skaityti. Bet dabar bandome atsigriebti. Po tris knygas kalam,“ - sako vyrai. „Visi daug pasiekę žmonės pabrėžia, jog knygas skaityti reikia nuo mažens. Todėl ir mes visiems linkime skaityti kuo daugiau“, - agitavo Rolandas.
Viktorija Sutkutė

Džiaugiasi romantika darbe

Po kelių savaičių prie „Pinup Girls“ merginų prisijungęs „radistų“ duetas - Jonas su Rolandu pajūryje leidžia jau trečią vasarą. Ar vyrams nebuvo baisu palikti vienų damų pajūryje? „Aišku, kad baisu. Labai jų pasiilgdavome. Prieš miegą žiūrėdavome į jų nuotraukas. Per „Skype“ bendraudami kartu užmigdavome“, - šypsodamiesi pasakoja radijo laidų vedėjai.

Su ZIP FM komanda „radistai“ pajūryje darbuojasi vakarais – nuo19 iki 22 valandos. Pirmosios dienos buvo lietingos ir vėsios. Ar nenuvylė vyrų vasaros pradžia? „Mes kiekvieną dieną iš studijos matome saulėlydį, turime nuostabius romantiškus vakarus, - tikina Rolandas. - Be to, pernai metais buvo liūdniau. Per visą vasarą poilsiautojus džiugino tik 17 saulėtų dienų. Tad šiemet bet kokiu atvejus bus daug geriau.“
Simona Šermukšnytė ir Jonas Nainys

Prisimindamas praėjusius metus, Jonas pasakojo, kad pernai vasarą jiems tekdavo dirbti dieninėje pamainoje. Todėl po kurio laiko tai pradėjo varginti, nes norėdavosi išeiti bent pasivaikščioti prie jūros.

„Dabar visas dienas turime laisvas, galime daryti, ką norime. Kai dirbame vakarais, negalime atsidžiaugti romantika. Prie mūsų studijos kasdien ateina klausytojai drauge palydėti tekančią saulę. Norime, kad tai taptų tradicija ir mūsų studija Palangoje būtų susitikimų ir pasimatymų vieta, - svajonėmis dalijosi J. Nainys. - Aš jau buvau pasiilgęs darbo prie jūros. Būna žiauriai gera. Kaip Rolandas sako, nesinori netgi lipti į mašiną.“

Klausytojai prašosi į studiją

Radistai“ pajūryje poilsiautojus neretai užkalbina, pasikviečia į studiją pabendrauti tiesioginiame eteryje.

„Kadangi ZIP FM laidos transliuojamos visoje Lietuvoje, ypatingas paplūdimio emocijas norime perteikti ir visai šaliai“, - pasakojo R. Mackevičius. Vaikinai juokiasi, kad betarpiškai pabendrauti norinčiųjų būna apstu. Kai kurie į eterį norintys patekti poilsiautojai netgi bando radijo didžėjų dėmesį atkreipti ir gana originaliais būdais. Kažkas daro kūlversčius, kažkas bando nuversti būdelę... Neša meilės lapelius, prašo paskambinti simpatijoms.
Jonas Nainys

Aktyvus „Pinup Girls“ merginų koncertinis grafikas vyrų, sako, netrukdo. Jie taip pat vakarais paskendę darbuose. Savaitgaliais darbuojasi „Exit“ Palangos vasaros rezidencijoje, veda abiturientų išleistuvių renginius. Ruošiasi išleisti elektroninės muzikos albumą, kuriame bus sudėtos su šalies atlikėjais įrašytos dainos. Tarp jų - Vaido Baumilos, Justės Starinskaitės, Monikos Bruk, Aleknos ir kt. 20 tūkst. albumo kopijų „radistai“ išdalins nemokamai.

Vasaros su „zipiečiais“ - tikras rokenrolas

„Radistai“ labai daug laiko drauge praleidžia tiek darbe, tiek namuose. Tai – pliusas ar minusas? „Pliusas tai, kad mes visada galime dirbti. Važiuojame mašina – aptariame idėjas. Ten ir gimsta geriausi projektai, - sako Rolandas. - Žinoma, būna ir pavargstame vienas nuo kito. Bet labai gerai tai, jog Jonas yra baigęs filosofiją. Jei aš kažką paloju, jis sugeria, patyli, ir vėl viskas gerai.“

„Šiemet mums gyventi sekasi kur kas geriau, nei pernai. Nes gyvename su savo mylimosiomis. Tyliai, ramiai. Pirmą „zipų“ sezoną pajūryje būdavo tikras rokenrolas. Ypatingai, jei vakarėliuose dalyvaudavo Mantas Stonkus. Tada kiekvieną vakarą būdavo balius. O kai ryte reikia į darbą...“, - kilsteli antakius prisimindamas Jonas.

„Aš po dviejų savaičių miegoti eidavau tik išgėręs valerijono ir įsikišęs ausų kamštukus. Nes kitaip sunku būdavo užmigti, kai chebra audringai žaisdavo „PlayStation“, - juokiasi prisimindamas Rolandas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)