R8 - retas automobilis mūsų šalyje, iki šiol jų Lietuvoje parduota tiek, kad juos galima suskaičiuoti ant poros rankų pirštų.

Į sostinę atvežtas „R8 Spyder“ yra atnaujintas modelis. Lyginant su pirmtaku, jis skiriasi pakeistais buferiais, standartinėje įrangoje esančiais naujoviškais LED žibintais ir kitais elementais. Artimųjų ir tolimųjų šviesų žibintų LED diodų juostelės įtaisytos virš dienos šviesos lemputės ir po ja, o pati dienos šviesos lemputė kartu atlieka ir signalinių šviesų (t.y., posūkio bei stop signalo) funkcijas. Be to, žibintų blokas gali šviesti posūkio kryptimi.

Rodsterio „Audi R8 Spyder“ stogo uždengimo arba sulankstymo procesas trunka 19 sekundžių, o jį galima atlikti automobiliui važiuojant iki 50 km/val. greičiu. Įdomu tai, kad šildomas ir kilnojamas galinis langelis nepriklauso stogo sistemai ir yra atskiras konstrukcinis elementas.

Specialiu jungikliu valdomas langas gali būti naudojamas ir sulanksčius stogą. Kai stogas sulankstytas, jis atlieka apsauginės sienelės funkciją saugodamas nuo vėjo. Kilus automobilio apsivertimo grėsmei, už sėdynių iššoka du tvirti apsauginiai lankai.

I. Kazlauskaitė su draugu apžiūrėjo prabangius automobilius:

„Geras automobilis pastaruoju metu man yra labai svarbus, nes vis daugėja įvairių gastrolių, koncertų, kurie be normalios susisiekimo priemonės nebūtų įmanomi. Buvau pakviesta tiesiog apsidairyti“, – DELFI pasakojo I. Kazlauskaitė.

Žinoma mergina į saloną atvyko lydima bičiulio. Kartu jiedu turėjo galimybę įvertinti naujienas.

„Niekas tikrai nesiginčytų, šie automobiliai man atrodo labai patikimi ir geri, bet aš manau, kad prabrangūs automobiliai nėra pritaikyti Lietuvos keliams. Kol kas pirkti tokio brangaus neplanuoju, bet apžiūrėti ir įvertinti visą, kas nauja, man yra be galo įdomu. Pastaruoju metu vis daugiau tenka važinėti po Lietuvą, bendrauti su žmonėmis, taigi, tikrai ateis diena, kai ir man teks pirkti transporto priemonę“, – DELFI pasakojo Ingrida Kazlauskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (176)