Populiarios atlikėjos administracinio teisės pažeidimo bylą išnagrinėjusi teisėja Rasa Paužaitė antradienį paskelbė, kad V. Pilibaitytė negalės prie vairo sėstis metus ir tris mėnesius bei privalės sumokėti 1 300 litų baudą.

Dainininkei buvo skirta sankcijos vidurkyje numatyta nuobauda – teismas pažymėjo, kad Mia ne kartą bausta administracine tvarka, nors ir prisipažino vairavusi apsvaigusi nuo alkoholio, tačiau per metus pakartotinai padarė KET pažeidimą.

Šis teismo nutarimas dar negalutinis – Mia bei jai atstovaujantis advokato padėjėjas jį galės skųsti apeliacine tvarka Vilniaus apygardos teismui. Nei pažeidėja, nei jos atstovas į teismą neatvyko išklausyti nutarimo.

Atlikėjos pažeidimo bylą teismas išnagrinėjo jai nedalyvaujant – pažeidėja teismo posėdyje nepasirodė net tris kartus. Galop jai atstovaujantis teisininkas panoro, kad byla būtų nagrinėjama neviešai – esą tai susiję su asmeniniu gyvenimu, be to, esą žurnalistai pateikia tikrovės neatitinkančią informaciją.

Teismas atmetė tokį prašymą, pažymėdamas, kad visos bylos yra nagrinėjamos viešai.

Be to, teisme jos gynėjas suabejojo alkotesteriu, kuriuo dainininkę patikrino policija, ir teismo prašė įpareigoti policiją pateikti naudojimosi instrukciją, registravimo žurnalą bei kalibravimo duomenis.

Teismas taip pat šį prašymą atmetė, nes byloje policija yra pateikusi duomenis, jog matuoklis yra tinkamas naudoti, be to, pasak teisėjos, V. Pilibaitytė pareigūnams buvo prisipažinusi, jog vairavo neblaivi, tai patvirtino ir ją sustabdę pareigūnai.

Teisėja byloje taip pat paskelbė, kad Mia yra ne kartą bausta už KET pažeidimus. „Ji bausta ne vieną kartą“, – sakė ji.

Ne į vieną skandalingą istoriją pakliuvusios dainininkės atstovas teisme aiškino, kad Mia visuomenėje yra charakterizuojama teigiamai, pripažįsta kaltę ir gailisi, todėl prašė skirti kuo švelnesnę sankciją.

V. Pilibaitytei administracinio teisės pažeidimo protokolas buvo surašytas po įvykių naktį iš balandžio 9-osios į 10-ąją, kai apie 2.30 val., Vilniuje, M. K. Čiurlionio g., jos vairuojamą apynaujį automobilį BMW sustabdė sostinės policijos pareigūnai.

Dainininkė buvo neblaivi – jai nustatytas 1,03 promilės girtumas. Be to, mergina nepateikė vairuotojo pažymėjimo (policijos duomenimis, ji turi teisę vairuoti, tik nepasikeitusi vairuotojo pažymėjimo, kurio galiojimo terminas jau pasibaigęs).

Mia savo kaltę pripažino ir sakė pareigūnams, kad gailisi, o įvykį vadino nesusipratimu.

„Tai nesusipratimas su pačia savimi. Su drauge vakarienės metu išgėrėme dvi taures vyno ir tikrai nesijaučiau negalinti vairuoti, - DELFI tikino V. Pilibaitytė. - Kadangi buvo išdaužtas mano veidrodėlis, policija mane sustabdė dėl jo. Ir po to nusprendė nustatyti mano blaivumą. Aš buvau visiškai tikra, kad visai nepripūsiu. Taip kvailai man dar gyvenime nėra buvę. Jaučiuosi labai nesmagiai ir dėl to labai gailiuosi.“

Tuo metu pareigūnai teigia, jog BMW sustabdė todėl, kad automobilis be jokios priežasties vingiavo gatve. Pareigūnai taip pat nurodė, kad pradėję bendrauti su vairuotoja pajuto alkoholio kvapą, todėl ją nušalino nuo vairavimo.

Žinoma atlikėja pagrindiniam naujienų portalui DELFI portalui prisipažino labai išsigandusi ir pasimetusi. „Jei būčiau žinojusi, kad aš galiu pripūsti, nebūčiau važiavusi. Aš gyvenime nesėdu prie vairo, jei abejoju savimi, galiu vairuoti ar ne, – prisiekinėjo Mia. – Labai pergyvenu dėl to, kaip viskas įvyko.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (254)