„Sugrįžome savaitgalį. Džiaugiamės gerai pailsėję. Pramogų Kretoje - daug. Ką bandyti, ką pamatyti... Spręsti reiktų pagal galimybes, piniginės storį ir savo amžių. Kadangi esame taupantys žmonės, stengiamės kuo mažiau išleisti ir kuo daugiau pamatyti. Mes nebijome pėsčiomis paeiti kilometrą ar du už viešbučio iki atokesnių nuomos punktų ir ten rasti puikių pasiūlymų“, – DELFI pasakojo L. Tamulytė-Stončė.
Laimos Tamulytės-Stončės kelionės Kretoje akimirka

Su Gediminu jiedu susirado ir atokiau nuo viešbučio buvusių kelionių agentūrų, kur už sau priimtiną kainą surado kelionę į Santoriną.

„Kainų skirtumas yra didelis. Dauguma agentūrų šią kelionę siūlė už 158 eurus, o mes suradome ir į Santoriną iškeliavome už 95 eurus“, – pasakojo Laima.

Atlikėja ir renginių vedėja pigią kelionių agentūrą surado pėsčiomis nukulniavusi tris kilometrus už viešbučio. Iš pradžių ją ir sutuoktinį išgąsdino 158 eurų kaina, todėl jiedu idėjos nukeliauti į Santoriną atsisakė, tačiau radę pigiau vis dėlto ryžosi jį aplankyti.
Laimos Tamulytės-Stončės kelionės Kretoje akimirka

„Sumokėję pigiau galvojome, kad galbūt gausime kažką kitaip nei tie lietuviai, kurie už kelionę mokėjo brangiau. Bet ką jūs manot... Ir tiek pat laiko Santorine praleidome, kaip ir mokėję 158 eurus, ir tose pačiose vietose pabuvojome“, – sutaupiusi džiaugiasi L. Tamulytė-Stončė ir pridūrė, jog už išvyką dviems į Santoriną mokėti 316 eurų jai ir Gediminui būtų buvę per brangu.

Jei Laima ir Gediminas būtu rinkęsi brangesnį variantą, būtų tiesiog permokėję po 60 eurų. O būtent tiek Kretoje kainuoja automobilio nuoma parai.

„Išsinuomojome elektromobilį. Nors daug kas sakė, kad reikia nuomotis galingą, aš su tuo visiškai nesutinku. Tiesiog nereikia bijoti serpantinų. Važiavimui - puikiausios dvi juostos. Tiesa, džiaugėmės iš Lietuvos atsivežę navigaciją - dėl to galėjome aplankyti įvairius mažus miestelius, kurie turistų mažiau lankomi, mat neįtraukti tarp lankytinų. Aplankėme ir įdomių bažnytėlių, ir vietos užeigų. Galiu pasakyti: turistų nelankomi maršrutai - patys įdomiausi“, – kelionės įspūdžiais dalijosi pašnekovė.
Laimos Tamulytės-Stončės kelionės Kretoje akimirka

L. Tamulytė-Stončė sakė, jog kelionės automobiliu Kretoje maršrutas priklauso nuo to, į kurį miestą - Chaniją ar Heraklioną - atvykstama.

„Mums iki Chanijos buvo 160 kilometrų. Buvome apsistoję tik viename viešbutyje, tačiau keliaujant automobiliu būtų kur kas patogiau rinktis keletą viešbučių. Grįždami iš Chanijos stabtelėjome prie nuostabaus ežero, už 8 eurus išsinuomojome vandens dviratį, pasivaišinome ant kranto buvusioje užeigoje“, – kelionės akimirkas prisiminė Laima.

„Išsinuomojome ir keturratį, norėjome praskrieti serpantinais. Buvo nepakartojama. Nuo pojūčių tiesiog užgniaužė kvapą“, – pasakojo ji.

L. Tamulytė visiems keliautojams pataria vos nuvykus į įvairias šalis nepatingėti apsilankyti miestuose, prisirinkti įvairių bukletų ir kruopščiai juos išnagrinėti. Anot pašnekovės, tai atvers galimybes keliaujantiems automobiliu išsirinkti, kur ir ką verta aplankyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)