"Visų pirma, nustokime apsimetinėti, kad čia kažkoks intelekto konkursas. Kas sakė, kad "mis" turi būti rafinuota, aukštuomenės manieromis apdovanota dama, kalbanti 7 kalbomis, grojanti 4 muzikos instrumentais ir turinti 3 aukštojo mokslo diplomus? Tokios būna tik fantastiniuose filmuose, taip kad nustokime fantazuoti. Grožio konkursas - ne stojamieji į universitetą ar chemijos olimpiada, tai yra grožio šventė, kurioje mes renkame tiesiog gražią merginą. Jei ji yra graži, žavinga ir moteriška - ačiū, tik tiek ir reikia. Dar būtų neblogai, jei savo vardą ir pavardę mokėtų be klaidų užsirašyti. Bet ir tai nebūtinai“, - kalbėjo S. Vaitulionis.

„Mis Aukštaitija“ finalo komisijos narys tikino, jog jį nervina kalbos, jog tokiuose konkursuose renkama vidumi graži mergina. S. Vaitulionis įsitikinęs, kad renkant gražiausias merginas neturėtų būti net ir talentų konkurso, dalyvės tiesiog turi būti gražios.

„Jei jau renkame grožio karalienę, tai pasakykite man, ar jos veidas bei kūnas taps gražesnis ar prastesnis nuo to, kad ji padeklamuos pirmą kartą gyvenime išmoktą Maironio eilėraštį ar pašoks kokį pilvo šokį? Žinoma, kad ne. Todėl man talentų konkursas yra tiesiog pramoga žiūrovui. O kartais išvis manau, kad mergina gautų papildomų pliusų iš komisijos jei vietoj kokio apverktino pasirodymo tiesiog išeitų į sceną ir pasakytų: "mano talentas, kad esu drąsi ir galiu pareikši: neturiu jokio talento". Ir nereikėtų kankintis bandant ryti ugnį ar verpti rateliu, kad tik įrodytum, jog turi kažkokį talentą“, - svarstė Saugirdas.

Pasiteiravus kaip S. Vaitulionis vertina būsimas finalistes, pašnekovas atsakė, jog pažiūrėjus į dalyves aišku, kad Aukštaitijoje yra tikrai daug gražių merginų ir, jog bus nelengva išrinkti tą vienintelę, kuri pasipuoš gražiausios Aukštaitijos merginos karūna.

„Aš vertinsiu grožį ir neketinu apsimetinėti bei meluoti, kad ieškosiu kažkokios stebuklingos merginų vidinės šviesos ar tikrinsiu protinius gabumus. Tam mes komisijoje turime Giedrių Drukteinį, galės reikštis. O aš manau, kad žmogus nuėjęs į kosmetikos skyrių parduotuvėje jame neieško silkės ar plačiaekranio televizoriaus. Taip ir šiame konkurse turime rinkti grožį, juk todėl jis ir vadinasi grožio konkursu", - sakė S.Vaitulionis.