Specialiame naujienų portalo DELFI projekte Motinos diena dalyvavo ir merginų grupės "69 danguje" narė Ingrida Martinkėnaitė. Ji į Kulinarijos studiją atvyko su dukterimi Marija. Padedama Marijos I. Martinkėnaitė Motinos dienos proga gamino vaisių salotas, pagardintas šokolado padažu ir ryškiaspalviais pabarstais. "Mūsų šeimos tradicija yra kiekvienais metais nuvažiuoti ir pasveikinti močiutę. Marija mane taip pat pradžiugina kokiais piešinėliais. Tokios šventės metu svarbiausia - dėmesys - ne dovanų brangumas. Kiekviena mamytė turėtų gauti gėlių ir padėkos žodį", - DELFI kalbėjo I. Martinkėnaitė.

Motinos dienos proga Birutė ir Andželika Petrikytės nusprendė pagaminti patiekalą įmantriu pavadinimu „Karlailo rąstas“. Gamindamos atlikėjos prie puodų užtraukė savo tėvų dainą. „Visada važiuojame pas mamą. Visi tą dieną keliaus pas savo mamas, kad ir kur jos būtų. Ar jos yra kitame pasaulyje, ar šiame. Per Motinos dieną keliauja visi“, – gamindamos kalbėjo Birutė ir Andželika.

Savo receptu su DELFI skaitytojais taip pat pasidalino ir merginų grupės „Pop Ladies“ narė Monika Šedžiuvienė. Žinoma gražuolė įrodė, kad tortą galima padaryti ir labai greitai. „Šį tortą lengva pagaminti, net visiškai negaminantis žmogus tokį pasidarys be vargo. Tokiu gardėsiu galima nustebinti mylimus žmones“, – prieš pradėdama gaminti skanėstą kulinarijos studijoje kalbėjo M. Šedžiuvienė.

Dainininkė Natalija Bunkė pasirinko gaminti „Karališkąjį“ riešutų pyragą, kurio skoniui abejingų tikrai neliktų. Kaip gamindama pyragą pasakojo N. Bunkė, tokius skanėstus be galo mėgsta jos sūnus Kristupas. Natalijos gardėsiui iškepti prireiks keleto valandų, tačiau pasistengti verta - rezultatai pradžiugins.

Kulinarijos studijoje dainininkė Skaistė Steikūnaitė šeimininkavo su mama Regina ir dukra Patricija. Moteriška kompanija gamino mėgstamiausią varškės pyragą, be kurio neapsieina nei viena šeimos šventė. S. Steikūnaitė neslepia, kad kai tik turi laisvą valandėlę, visada stengiasi nuvažiuoti aplankyti mamos. „Būna moteriškai pasikalbame, išsipasakojame. O kai būna daug darbų, tada telefonu mamai skambinu po dešimt kartų“, - neslėpė atlikėja, o jos mama pridūrė, kad kartais dukrą mato dažniau televizijos ekrane, nei gyvai.

DELFI mamytes pasveikino ir dainininkė Liveta Kazlauskienė, su dukra Ingrida padovanojusi slyvų pyrago receptą, kurį šeima parvežė iš Vokietijos. Liveta apgailestavo, kad iš savo močiutės ji nespėjo susirinkti visų kulinarinių paslapčių. „Ji buvo vokietaitė, mokėjo pagaminti daug skanių įvairių patiekalų. Man po šiai dienai jos trūksta.
Kai ji pasakodavo apie valgio gamybą, aš iki galo jos neišklausydavau, neužsirašydavau, todėl ir daug receptų praganiau“, - sakė atlikėja.

„Vaikai, kai turite savo mamas, ypač kai jos jau yra brandaus amžiaus, atiduokite joms ką turite geriausio. Nes vaikai dažnai bėga, lekia įsukti į tą didžiulį gyvenimo ritmą ir tam tikru gyvenimo momentu supranta, kad per mažai pasako savo mamai gerą žodį. Apkabinkit, prisiglauskit, pabučiuokit, pasakykit, kad jos yra pačios svarbiausios gyvenime“, - kalbėjo dainininkė.

Motinos dienos projekto akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)