„Švęsk prasmingai Cibulinę – pasidinki krūtinę“, - tokiu šūkiu merginos kviečiamos į žurnalo „Panelė“ ir kūrybos agentūros „Lagency“ organizuojamą šventę.

„Cibulinės idėja gimė prieš kelerius metus, kai kaimo gegužinėje mane užkalbino vietinė ragana, - juokėsi laidų vedėja, „Lagency“ kūrybos vadovė, Rimantė Kulvinskytė. – Ji būrė mane runomis ir tikino, kad pasitelkus gamtą ir žoleles galima įgyvendinti bet kokį norą. Tuomet jos juokais paklausiau, kaip liaudiškai didinama krūtinė. Būrėja pažvelgė į mane, tuomet į mano mamą ir tartum pyktelėjusi mamos pasiteiravo, ar ji kada yra man liepusi sodinti svogūnus“.

Kaip paaiškėjo vėliau, Žemaitijoje vis dar gyvas prietaras, kad merginos, kurios per Šventą Stanislovą, leidžiantis saulei, pasodins porinį svogūnų skaičių, galės džiaugtis dailesne ir sveikesne krūtine.

„Aš nė nežinojau, kad šiuo prietaru tikėjo ir mano mama, ir močiutė. Ir ne tik jos – pasirodo, apie mistinį svogūnų sodinimą iš savo tetų ir močiučių buvo girdėjusios ir mano draugės! Pamaniau, o kodėl jo neatgaivinus? – pasakojo R.Kulvinskytė, Cibulinės vakarėlį dar pernai surengusi artimų merginų rate. – Buvo labai smagu. Toks savotiškas mergvakaris, šventė, skirta tik mums, moterims – o tokių juk dabar labai nedaug. Todėl labai nudžiugau, kai šiemet prie Cibulinės atgaivinimo sutiko prisijungti ir žurnalo „Panelė“ komanda.“
Rimantė Kulvinskytė prieš renginį dalyvavo specialioje fotosesijoje

„Vieną dieną su reikalais užsukau į redakciją ir užsiminiau apie idėją. Jie visi buvo už. Tuomet parašiau laišką Vilniaus miesto merui Artūrui Zuokui, gavome jo palaiminimą, o Vilniaus miesto parkai mums net skyrė mažą darželį ant Barbakano kalno“, - apie smagaus renginio gimimą pasakoja Rimantė, o paklausta, ar pati tiki, kad svogūnai gali turėti įtakos krūtinės augimui, plačiai nusišypsojo.

„Aš tikiu, kad viskas, ko nori, pildosi. Svarbiausia – garsiai svajoti. Svogūnai – ne implantai, tačiau pati mintis graži ir šiek tiek pasiutusi. Patys pagalvokite: Žemė apvali, besileidžianti Saulė – taip pat, svogūnai – apvalūs... na kaip gi visa ši trijulė gali neprisidėti prie gražesnės krūtinės?“.

Ar organizatoriai nesibaimina, kad gali užsitraukti skeptikų nemalonę?

„Kodėl turėtume? Cibulinė – ne vulgarus renginys, o bandymas į lietuvių liaudies tradicijas pažvelgti šiuolaikiškai, smagiai. Mes gi tik kviečiame merginas sodinti svogūnų, pabūti su draugėmis, švęsti moteriškumą, tiesiog – pasidaryti iškylą gražioje vietoje, o paskui laikas nuo laiko užsukti ir pasiskinti svogūnų laiškų. Na, o tos panelės, kurios dalyvauti negalės, tikiuosi, Gegužės 8-ąją svogūnus pasodins bent į vazonėlius“.

Rimantė Kulvinskytė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)