Tiek TV3 šokių projekto ,,Šok su manim“ vykdomoji prodiuserė Neringa Kavaliauskienė, tiek LNK projekto ,,Kviečiu šokti. Pažadinta aistra“ prodiuseris Laurynas Šeškus teigia, kad televizijų rudens tinkleliai tik planuojami ir dar nežino, ką nuspręs TV vadovybės.

Ar kitą sezoną vyktų šokių projektai, ar ne, nusprendėme pasidomėti, ar žinomi žmonės ryžtųsi šokti viešai.

Nenori nemokamai šokti

Dainininkas Ruslanas Kirilkinas jau du kartus atsisakė dalyvauti šokių projekte. ,,Šokiai – ne man. Daug tenka dirbti, norint šokti televizijoje, reikia atsisakyti koncertų. TV prodiuseriai iš žinomų veidų kala pinigus, o dalyviai pluša repeticijų salėse po 6 -7 valandas per parą ir tenkinasi tik eteriu. Man jo nebereikia, jau turiu savo vardą. Žinoma, tų pačių TV projektų dėka, tačiau, nesinori nemokamai šokti. Taip pat žmonėms pabosta tie patys veidai, šokantys bei dainuojantys TV projektuose. Reikia žinoti ribas bei atsisakyti sau nepriimtinų pasiūlymų,“ – DELFI teigė atlikėjas.

Sutiktų šokti atnaujintame projekte

Grožio konkurso ,,Mis Lietuva 2011“, nugalėtoja, buvusi TV muzikinių projektų dalyvė Ieva Gervinskaitė buvo sulaukusi pasiūlymo išbandyti savo jėgas ant parketo, deja, dėl tam tikrų priežasčių, jo atsisakė.

,,Noro tikrai buvo, tačiau dėl tam tikrų aplinkybių, laiko stokos teko rengėjams pasakyti neigiamą atsakymą,“ – kalba Ieva.

,,Su draugais svarstėme, ar dar tęsis muzikiniai ir šokių projektai, ar jau baigsis. Jei toliau vyks tokie TV šou, tai gavusi pasiūlymą, tikrai neatsisakyčiau dalyvauti. Aišku, pagrindinis TV laidos akcentas išliktų šokiai, tačiau, turėtų būti kažkas netikėto žiūrovams. Žinoma, visuomet būna šokių porų, kurios originaliais šokiais stebina publiką, tačiau to nepakanka,“ – teigia gražuolė.

Ieva nėra niekados lankiusi jokio šokio būrelio ar privačių pamokų. Ji labai norėtų išmokti šokti. Pasak populiarios merginos, žinomi žmonės į tokius projektus eina tik dėl dviejų priežasčių: noro išmokti šokti bei savo reklamos.

,,Aš tikrai dalyvaučiau projekte tik dėl pirmos priežasties. Juk išmoksti šokti, išgražėja figūra. O dėl reklamos, man jos nebereikia. Anksčiau nieko nežinojau, tai eidavau visur. Dabar sulaukiu pakvietimų į vakarėlius, parduotuvių atidarymus, bet pasirenku eiti tik ten, kur man įdomu. Kam eiti į vakarėlį ar parduotuvės atidarymą, kuris trunka tik penkias minutes? Ateini, nusifotografuoji, fotografai išeina ir vakarėlis pasibaigia,“ – šypsodamasi kalba Ieva.

Niekados nedomino šokių projektai

Linas Adomaitis sako ne kartą sulaukęs pasiūlymo dalyvauti tiek šokių projekte, tiek ,,Žvaigždžių duetuose“, tiek ,,Chorų karuose“.

,,Niekados manęs nedomino nei šokių projektai, nei visokie duetai, nei karai. Stengiuosi nežiūrėti tokių projektų. Manęs jie netraukia, atrodo tuštokai,“ – teigia dainininkas.

Tiesa, Linas prisipažįsta mokantis šokio judesių. Atlikėjas, baigęs karjerą su grupe ,,L+“ , su savo draugais pradėjo šokti breiką. Tuomet mokėsi breiko šokio žingsnelių, važinėjo su koncertine programa.

,,Anuomet ta veikla buvo prasminga, o dabartiniai šokių projektai – neturintys išliekamos vertės,“ – kalba Linas Adomaitis.

Geriau vertinti nei šokti

Praėjusiais metais etiketo žinovas Giedrius Drukteinis vertino bei kritikavo šokėjų poras TV šokių projekte ,,Kviečiu šokti. Pažadinta aistra“. Paklaustas, ar vėl ryžtųsi tapti šokių projekto komisijos nariu, o galbūt net išdrįstų varžytis su kitais žinomais žmonėmis dėl geriausio šokėjo vardo, Giedrius atsakė: ,, Aš jau per senas tokioms daug fizinių pastangų reikalaujančioms veikloms. Šiame savo gyvenimo etape dirbu galva, o ne kojomis. Tai geriau vertinsiu dalyvius.“

Buvęs šokių komisijos narys mano, kad projektas, kuriame varžomasi dėl prizo, o dar reikia įdėti asmeninių pastangų ir pademonstruoti savo talentą, visuomet žiūrovams bus įdomus.

TV šokių projekte Giedrius norėtų matyti visus šokti mokančius Lietuvos žmones. Etiketo žinovas visuomet kartodavo: ,,išmok šokti, kaimieti, pravers.“ Tačiau žinomas vyras neišdavė konkrečių žvaigždžių, kurias norėtų išvysti ant parketo: ,,kalbant apie konkrečius asmenis, norėčiau išvysti šokantį bent vieną Lietuvos ambasadorių, ministrą ar prezidentę, jei teisingai suprantu, dauguma jų to net nemoka? Nes dar nesu matęs jų tai darant - tik paskirus fragmentus per Vienos balius,“ – teigia aštrialiežuvis.

Pasak vyro, būsimas šokių dalyvis turėtų būti atsakingas, darbštus, protingas, atkaklus, talentingas, mokantis mokytis iš savo klaidų ir suvokiantis, kad nėra nieko garbingo užimti antrą vietą. ,, Niekada nesupratau tų projektų dalyvių, kurie sakydavo dalyvauja ,,šiaip sau". Kaip sakoma, antroji vieta - geriausia iš visų lūzerių,“ – šypsodamasis teigia žurnalistas.

DELFI portalas siūlo dalyvauti apklausoje ir pareikšti savo nuomonę:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)