„Šis pyragas mums yra vienas iš skaniausių. Aš vaikystėje labai mėgau valgyti slyvas – dėl to vaikystėje mane kiemo berniukai netgi pravardžiuodavo slyva, - juokėsi prisimindama L. Kazlauskienė. - Ir kai lankiausi Vokietijoje pas savo tetulę, ji pavaišino mane šiuo slyvų pyragu. Man jis labai patiko, todėl nuo to laiko ir mes jį visada kepame švenčių progomis.“

Liveta tik apgailestavo, kad iš savo močiutės ji nespėjo susirinkti visų kulinarinių paslapčių. „Ji buvo vokietaitė, mokėjo pagaminti daug skanių įvairių patiekalų. Man po šiai dienai jos trūksta. Kai ji pasakodavo apie valgio gamybą, aš iki galo jos neišklausydavau, neužsirašydavau, todėl ir daug receptų praganiau“, - sakė atlikėja.

Gamindama tradicinį šeimos pyragą Liveta su Ingrida prisipažino, kad drauge sukiotis virtuvėje joms pasiseka retai. Gyvendamos tarp Kauno ir Vilniaus, moterys pasiilgsta viena kitos, tačiau glaudų mamos ir dukros ryšį jos visada labai puoselėja ir stengiasi išlaikyti.
Ingrida Kazlauskaitė su mama Motinos dienos proga gamina pyragą

„Vaikai, kai turite savo mamas, ypač kai jos jau yra brandaus amžiaus, atiduokite joms ką turite geriausio. Nes vaikai dažnai bėga, lekia įsukti į tą didžiulį gyvenimo ritmą ir tam tikru gyvenimo momentu supranta, kad per mažai pasako savo mamai gerą žodį. Apkabinkit, prisiglauskit, pabučiuokit, pasakykit, kad jos yra pačios svarbiausios gyvenime“, - kalbėjo dainininkė.

Ingridos Kazlauskaitės ir mamos Livetos Kazlauskienės slyvų pyrago gaminimas - DELFI galerijoje:

Slyvų pyragui reikės:

2 kilogramų slyvų.

Mielinei tešlai: miltų, mielių, cukraus, dviejų kiaušinių, pieno.

Trupiniams: pusės pakelio sviesto, cukraus, vanilinio cukraus.
Ingrida Kazlauskaitė su mama Liveta gamina pyragą

Gaminimas:

Tešlai pagaminti suberti miltus, mieles, su cukrumi išplaktus du kiaušinius. Masę užpilti šiltu pienu ir išmaišius palikti tešlą kilti. Sviestu išteptoje kepimo formoje suformuoti iškildintą tešlą. Sudėti supjaustytas slyvas.
Ingrida Kazlauskaitė su mama Liveta gamina pyragą

Pagaminti trupinius: į išlydytą sviestą suberti cukrų, vanilinį cukrų ir išmaišyti.

Apiberti trupiniais pyragą ir pašauti į orkaitę. Kepti apie pusvalandį. Kai pagelsta trupinukai iki gražios gintarinės spalvos, pyragą reikia ištraukti.
Ingrida Kazlauskaitė su mama Liveta gamina pyragą
„Tačiau valgyti iš karto negalima. Reikia, kad pyragas atvėstų ir slyvos įsisunktų į pyragą, - pabrėžia Ingrida. - Valgyti galima su plakta grietinėle arba ledais.“
Ingrida Kazlauskaitė su mama Liveta gamina pyragą
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)