„Šis pyragas mums yra vienas iš skaniausių. Aš vaikystėje labai mėgau valgyti slyvas – dėl to vaikystėje mane kiemo berniukai netgi pravardžiuodavo slyva, - juokėsi prisimindama L. Kazlauskienė. - Ir kai lankiausi Vokietijoje pas savo tetulę, ji pavaišino mane šiuo slyvų pyragu. Man jis labai patiko, todėl nuo to laiko ir mes jį visada kepame švenčių progomis.“
Liveta tik apgailestavo, kad iš savo močiutės ji nespėjo susirinkti visų kulinarinių paslapčių. „Ji buvo vokietaitė, mokėjo pagaminti daug skanių įvairių patiekalų. Man po šiai dienai jos trūksta. Kai ji pasakodavo apie valgio gamybą, aš iki galo jos neišklausydavau, neužsirašydavau, todėl ir daug receptų praganiau“, - sakė atlikėja.
„Vaikai, kai turite savo mamas, ypač kai jos jau yra brandaus amžiaus, atiduokite joms ką turite geriausio. Nes vaikai dažnai bėga, lekia įsukti į tą didžiulį gyvenimo ritmą ir tam tikru gyvenimo momentu supranta, kad per mažai pasako savo mamai gerą žodį. Apkabinkit, prisiglauskit, pabučiuokit, pasakykit, kad jos yra pačios svarbiausios gyvenime“, - kalbėjo dainininkė.
Ingridos Kazlauskaitės ir mamos Livetos Kazlauskienės slyvų pyrago gaminimas - DELFI galerijoje:
Slyvų pyragui reikės:
2 kilogramų slyvų.
Mielinei tešlai: miltų, mielių, cukraus, dviejų kiaušinių, pieno.
Gaminimas:
Pagaminti trupinius: į išlydytą sviestą suberti cukrų, vanilinį cukrų ir išmaišyti.