„Sulaukiu daug laiškų ir skambučių su prašymais išmokyti triukų, nustebinti mylimus žmones ir artimuosius. Kartais patarti tenka ir jaunuoliams, ir profesioriams“, - apie idėją parašyti knygą pasakojo Mantas Wizard.

„Kaip pradanginti dramblį“ jos autorius vadina istoriniu įvykiu savo karjeroje. Knyga pasirodo kaip tik tuo metu kai sueina penkiolika metų nuo to momento kai Mantas Wizard ėmė profesionaliai užsiimti iliuzijos menu.

Pasveikinti su literatūriniu debiutu iliuzionisto atvyko pasveikinti ilgametis Manto mokytojas, magas Arvydas Stonys, bičiuliai iš pramogų pasaulio.

Ar iliuzionistų ir magų gildija nepasmerks Manto už tai, kad jis išdavė didžiąją dalį triukų ir sudėjo taip saugomas paslaptis į knygą? Vienas garsiausių Lietuvoje magų A. Stonys DELFI sakė, kad iliuzijos paslaptis galima atskleisti. Tačiau tik knygose. Lietuvių kalba aprašytų triukų, anotjo, yra labai nedaug. "Žinau tik tris knygas", - prisipažino A. Stonys. Paklaustas, kodėl jis pats niekada nebandė išleisti knygos, magas prisipažino, kad tai velnioniškai sunkus darbas.

"Bandžiau kartą aprašyti tris triukus ir supratau, koks tai sunkus darbas. Tačiau Mantas jį įveikė", - jaunojo kolegos ištverme didžiavosi A. Stonys.

Leidyklos "Tyto Alba" direktorė Lolita Varanavičienė prisipažino, kad ši knyga iš tiesų nėra tradicinis leidyklos leidinys.

Magiškame knygos pristatyme M. Wizardas pažadėjo pradangini dramblį. Tiesa, ne tikrą, o didžiulio torto pavidalu. Tai jis ir padarė - supjaustydnmas dramblį po gabalėlį ir išdalindamas jį gausiai susirinkusiems svečiams.

Iliuzionistas atliko ir daugiau magiškų triukų, kuriuos atlikti padėjo vakaro asistente tapusi Ingrida Kazlauskaitė ir aktorius Dominykas Vaitiekūnas.

"Man labai malonu, kad Lietuvoje dar yra žmonių, kurie įrodo, kad žodis magija, nėra vien tik sūrelių firmos pavadinimas", - prisipažino pristatyme sudalyvavęs Dominykas.

M. Wizardo knygos „Kaip pradanginti dramblį“ pristatymas - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)