Su solistu kalbėjomės telefonu - prieš spektaklį penktadienį. "Maskvoje visai nešalta, oras toks pat, kaip ir Lietuvoje. Tik kultūrinius skirtumus jaučiu - kolegos rusai, pavežantys mane automobiliu, juokiasi, kai užsisegu saugos diržą, nes ten niekas jų nesisega. O jei stovi prie pėsčiųjų perėjos, gali taip visą dieną prastovėti - tiesiog turi eiti, ir viskas, jei reikia gatvę pereiti, nesvarbu, kad beveik per kojas važiuoja", - juokavo dainininkas ir prisiminęs, kad jį teatre moterys pasveikino vasario 23-iąją.

- Esate dainavęs Ispanijoje, Švedijoje, Lenkijoje, Šveicarijoje, Didžiojoje Britanijoje, JAV, tačiau Maskvoje dainavote pirmą kartą?

- Tai buvo mano debiutas Rusijoje, niekad neteko joje dainuoti. Maskvos didžiajame teatre perklausos yra viešos, apie jas galima sužinoti tiesiog internete. Paskambinau, susitariau, nuskridau į porą perklausų ir buvau patvirtintas vaidmeniui.

- Kiek laiko buvo ruošiamasi premjerai?

- Nuo sausio pradžios iki premjeros vasario 18-ąją repeticijos vyko kasdien. Kartais net po tris repeticijas, o repeticijų trukmė - apie tris valandas. Ši Verdi opera buvo 1980-ųjų "Falstafo" pastatymo Milano teatre "La Scala" perkėlimas į Maskvą - iš Milano buvo atvežti kostiumai, dekoracijos, o šį spektaklį atkūrė jau velionio režisieriaus padėjėja Marina Bjanki. Spektaklio dirigentas - Aleksandras Vedernikovas. Spektaklis, priklausęs "La Scala" aukso fondui, apkeliavęs ne vieną pasaulio sceną, buvo atkurtas pagal užrašus iš klavyro, vaizdo įrašus. Ši komiška opera, opera-buffa, yra paskutinė Verdi parašyta opera, ir gan retai statoma.

- Kaip spektaklį sutiko publika?

- Tiek publika, tiek kritikai premjerą sutiko palankiai. Šioje operoje dainuoja beveik vien jaunosios kartos solistai, tarp jų esu vienintelis tikras užsienietis, išskyrus solistus iš Ukrainos. Smagu, kad Maskvos Didžiajame dar prisimena mūsų Virgilijų Noreiką, kuris čia dažnai dainuodavo, tačiau šiaip rusų žinios apie dabartinius mūsų operos solistus menkos, nes Rusijoje gan retai kas iš mūsiškių dainuoja. O rusų publika panaši į mūsų, tik čia gilesnės teatrinės tradicijos - Maskvos Didžiajame jau 229-as sezonas.

- Gal gavote pasiūlymų dar dainuoti Rusijoje?

- Gavau porą pasiūlymų - birželio 12-ąją dainuosiu Šarpleso vaidmenį Giacomo Puccini operoje "Madam Baterflai", o gruodį laukia Sergejaus Prokofjevo operos "Karas ir taika" premjera. Joje dainuosiu Andrejaus Balkonskio partiją. Diriguos Mstislavas Rostropovičius, kuris ir pakvietė dainuoti šioje operoje.

- Kada sugrįšite į Lietuvą ir kada artimiausiu metu jus galės išgirsti operos gerbėjai?

- Kovo pirmąją - jau ketvirtasis premjeros vakaras, po dienos ar dviejų skrisiu Vilniun. Kovo mėnesį dainuosiu "Rigolete", "Aidoje", tuo pačiu ruošiuosi didžiausiam šio sezono įvykiui teatre - balandžio 8-ąją įvyks Giuseppe Verdi operos "Likimo galia" premjera.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją