Į teismą muzikos kūrėjus padavęs E. Vaitekūnas teigė, kad buvo viešai apšmeižtas, tačiau nereikalavo, jog tikrovės neatitinkantys teiginiai būtų paneigti.

Anot jo, 2011-aisiais žiniasklaidoje buvo publikuota daugybė straipsnių, kuriuose R. Tautkus ir Ž. Daubarytė metė kaltinimus dabar jau buvusiam LATGA-A vadovui dėl pinigų švaistymo, o pačią organizaciją pavadino sovietine. Esą organizacijoje galima ir korupcija.

Į teismo posėdžius vienas po kito buvo kviečiami liudyti Aras Vėberis, Andrius Mamontovas, Alanas Chošnau, Svaras ir Liveta Kazlauskienė, tačiau liudyti atvyko vienintelis Aras Vėberis.

E. Vaitekūnas siekė įrodyti, kad R. Tautkus ir Ž. Daubarytė jį apšmeižė ir teismo prašė priteisti 10 tūkstančių litų, po 5 tūkstančius iš abiejų atsakovų.

E. Vaitekūnui atstovavęs advokatas Andrius Iškauskas šią sumą apibūdino kaip "moralinę satisfakciją", nors teigė, kad pinigai situacijos neatitaisys. A. Iškauskas įsitikinęs, kad R. Tautkus ir Ž. Daubarytė sumenkino E. Vaitekūno profesinę reputaciją ir sukėlė klientui skaudžių išgyvenimų.

Remdamasi bylos medžiaga teisėja Nijolė Tankevičienė trečiadienį vykusiame posėdyje paskelbė, kad Raigardo Tautkaus ir Žanetos Daubarytės spaudos konferencijos metu apie E. Vaitekūną ir LATGA-A 2011-aisiais išsakyti teiginiai prilygsta nuomonei, abejonėms ir susirūpinimui.

A. Tautkui ir Ž. Daubarytei nepriteista sumokėti po 5 tūkst litų E. Vaitekūnui. Pastarasis turės padengti 18 litų ir 57 centai procesinių dokumentų ir pašto išlaidų.

Teismas taip pat nusprendė, kad R. Tautkaus ir Ž. Daubarytės teiginiai, išsakyti apie E. Vaitekūną ir LATGA-A negali būti pripažinti neatitinkančiais tikrovės ir pažeidžiančiais ieškovo garbę ir atsakomybę.

Taip pat nenustatytas ir žalos atsiradimo faktas, nei neteisėti veiksmai. Ieškinio reikalavimas dėl 10 tūkst. litų priteisimo nebuvo patenkintas. Teismo sprendimas per 30 darbo dienų gali būti skundžiamas.

Teisme trečiadienį nepasirodė nei ieškovas, nei atsakovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)