Keliavo viena

Į kelias savaites trukusią kelionę Eglija iš Lietuvos išvyko viena. Pasiteiravus, kodėl šalia nebuvo jos širdies draugo Laimo Fergizo, moteris atskleidė, kad pora pasuko skirtingais keliais. Kas palaikė Eglijai kompaniją tolimoje šalyje ji atskleisti nepanoro.

„Gal tarp mūsų ir yra kažkokie santykiai su Laimu, tačiau neįvardinu jų rimtai. Nesu nei žmona, nei sužadėtinė. Pokyčiai mano gyvenime yra, bet nenoriu jų viešinti. Dar ne laikas apie juos kalbėti viešai. Su Laimu mes likome labai gerais draugais, jis man kaip brolis, kurio niekada neturėjau.“

Slėgė didžiulis karštis

Tailande moterį pasitiko itin didelis karštis. Nors šalies sostinėje Bankoke oro temperatūra siekdavo 40 laipsnių, tai nesutrukdė Eglijai apžiūrėti paties miesto. „Esu kvepalų žinovė. Mane domino miesto kvapai, kurie itin nemaloniai nustebino. Gatvėse šalia šaligatvių yra nutekamieji vamzdžiai, iš jų sklinda baisus kanalizacijos kvapas. Negalėjau atsikratyti baisaus šleikštulio“, - kelionės įspūdžiais dalinosi pašnekovė.

Sužavėjo tailandiečių grožis

Nors Bankoko kvapai Eglijai paliko ne itin malonius prisiminimus, tačiau jūra, palmės ir gėlės atpirko viską. „Mane taip pat sužavėjo vietinių moterų grožis, jų nuostabi oda. Gamta davė joms labai gerus genus. Gal tailandiečiai yra neaukšti, neturi vakarietiškos figūros, tačiau yra labai įdomūs, dailūs žmonės, pasižymintys mandagumu. Tą galiu patvirtinti palyginusi su kitomis Azijos šalimis, kuriose teko pabuvoti. Tailando gyventojai labai mieli, džiaugsmingi, linksmi, kartais mėgsta patinginiauti.“

Pirkdama stengiasi derėtis

Viešėdama Tailando sostinėje moteris neišvydo prabangos. „Žinoma, prekybos centrai įrengti labai gražiai, jose gausu žinomų „brandų“, kur kainos panašios kaip Europoje. Tailandietės labai vertina europietiškus prekės ženklus, tačiau nešioja padirbtas „Chanel“ rankines. Labai norėjau įsigyti krokodilo odos rankinę, bet tam pagailėjau pinigų“, - DELFI kalbėjo Eglija ir pridūrė, kad pirkdama stengiasi derėtis. Nors už krokodilo odos rankinę Eglijai būtų tekę atseikėti 600 eurų, tačiau pakloti tokios sumos moteris neišdrįso. Pašnekovė tikino neesanti prekių vergė ir pinigus mieliau investuoja į keliones, verslą.

E. Vaitkevičė save vadina užkietėjusia naktinių klubų lankytoja. Tad nieko nuostabaus, kad būdama Tailande ji nepraleido progos pasinerti į egzotiškos šalies naktinį gyvenimą. Eglijai įspūdį paliko profesionalios šokėjos, kurios klubuose kviečia šokti tiek vyrus, tiek moteris. Kvepalų kūrėją sužavėjo ir vietinis maistas, kuriuo ji smaguriaudavo paprastose užkandinėse.

Transvestitai nesužavėjo

Tailandas turistus vilioja ne tik egzotiška gamta, puikiu klimatu. Galimybė gyvai išvysti transvestitus – vienas iš turistų traukos objektų. Tačiau vyrai, atrodantys kaip moterys, Eglijos nesužavėjo. „Gatvėse gausu pusiau moterų, pusiau vyrų. Labai sunku juos atskirti. Gali pasakyti tik iš to, kad transvestitai labai save prisižiūri, jų kūnai labai gražūs, skoningi rūbai, demonstruojamas seksualumas. Jie gatvėse pasirodo taip, lyg žengtų raudonu kilimu. To paprastos moterys Tailande nedaro.“

Praleidusi tris dienas Bankoke, Eglija išvyko į turistų pamėgtą kurortą Patają: „Patają užvaldę rusai, kurių yra daugiau nei vietinių. Jie atvyksta į kurortą su šeimomis. draugais. Į Patają anksčiau atvykdavo nusenę turtingi užsieniečiai, netekę savo vyriškumo, bet turintys daug geismų. Už penkis dolerius per parą išsinuomodavo moterį, kuri jį prižiūri. Turtingieji nusisamdo penkias tokias paneles ir vaikšto visur su jomis. Anksčiau tas buvo labai pigu, o dabar pabrango, tad juos lydi tik viena mergina. Nuplikusiais, baisios išvaizdos europiečiais aš pasišlykštėjau labiau nei tvyrančiais kvapais“, - išvykos prisiminimais dalinosi Eglija.

Patyrė panikos priepuolį

Puikius kelionės įspūdžius užgožė itin nemalonus grįžimas atgal namo, kurio metu Eglija patyrė panikos priepuolį. „Maniau, kad niekada nepatirsiu tokių dalykų. Skrendant 11 tūkstančių metrų aukštyje buvo didelė turbulencija, lėktuvą labai kratė. Galvoje buvo įvairiausių minčių, prašiau Dievo, kad jis užaugintų mano vaikus“, - DELFI kalbėjo moteris ir pridūrė, kad išgyventi nemalonų įvykį padėjo maldos ir meditacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (603)