Australijoje paėmęs į rankas kamerą, Ž. Grigaitis išbandė save visiškai naujame amplua. „Pats buvau ir operatorius, ir apie scenarijų galvojau, ir režisūrą“, - pasakojo verslininkas, Australijoje nufilmavęs per dešimt valandų medžiagos.

Anot dokumentinių filmų ciklą apie australų gyvenimą sukūrusio Ž. Grigaičio, filmuoti jam nebuvo lengva. Lietuviui svečiame krašte teko patirti ir netikėtų išpuolių su kardžuve ar pelikanais, susidūrimų su pakrančių apsauga.

„Tai tikrai nebus filmas apie tai, ką Grigaitis valgė ar ką matė. Tiesiog norėčiau, kad lietuviai daugiau pažintų Australijos kraštą. Pamatytų ne tik gamtos grožį, bet ir susipažintų su pačių žmonių gyvenimu, jų problemomis, - pasakojo verslininkas. - Filme bus nemažai dėmesio skiriama šiukšlių tvarkymo, vandens trūkumo ir gamtos apsaugos klausimams, kurie yra aktualūs australams. Taip pat vaizdų iš naktinio gyvenimo, mėsos turgaus ir kitų vietų, kurios padės iš arčiau pažinti Australijos žemyną".

Atsidėkodamas V. Ramaškienei už įkvėpimą pažinti dokumentinio kino galimybes ir grožį, Ž. Grigaitis trečiadienį jai įteikė šokančios gulbės statulėlę, kurią atsivežė specialiai iš Australijos.

"Žilvino meilę kinui pastebėjome prieš daugelį metų. Tai tikrai nėra atsitiktinis dalykas. Jis suprato, kad dokumentika žmonėms yra reikalinga. Todėl labai tikiuosi, kad kitais metais ir "Kino pavasario" žiūrovai turės galimybę išvysti Žilvino dokumentinį filmą apie lietuviams iki šiol mažai pažįstamą kraštą - Australiją", - kalbėjo V. Ramaškienė

Ž. Grigaičio dokumentinių filmų ciklo "Atvirutės iš Australijos" pristatymas - DELFI galerijoje:

Ž. Grigaičio užfiktuotos gyvenimo Australijoje akimirkos - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)