- Agne, Tu viena gražiausių Lietuvos moterų. Ne kartą tai buvo pripažinta įvairiose apklausose. Ar daug laiko skiri savo išvaizdai?

- Ačiū už komplimentą. Sunku kalbėti apie save, kaip labai gražią. Ar daug laiko skiriu sau? Manau, kad kai kurios žinomos ar mažiau žinomos moterys daugiau laiko skira savo išvaizdai, ją puoselėja. Neturiu mėgstamo brangaus kremo, nesu bandžiusi jokių naujovių – kremukų, serumiukų ir pan.

Visų pirma, stengiuosi kuo daugiau judėti. Esu įsitikinusi: kaip jautiesi, taip ir atrodai. Be to, stengiuosi žiūrėti, ką valgau. Nesakau, kad esu sveikuolė – būna nuklydimų. Kaip ir minėjau: kas viduje – atsispindi išorėje.

- Turi ilgus gražius plaukus. Paveldėjai juos iš mamos ar močiutės?

- Labai labai seniai mama buvo ilgais plaukais, bet jau daug metų kerpa trumpai. Ilgi plaukai užauga, kai juos prižiūri. Maniškiai natūralūs, nedažyti. Manau, galiukai dėl to tikrai mažiau sklilinėja ir lūžinėja. Be to, saugau juos – lepinu kaukėmis ir aliejais. Dažnai lankausi pas kirpėją, net tada, kai auginu plaukus.

- Ar naudojiesi liaudies patarimais, puoselėdama savo plaukus?

- Ne, nes tai užima labai daug laiko. Aš tiesiog stengiuosi kuo mažiau plaukus alinti. Labai retai naudoju žnyples. Plaukų lako, želės ar putų taip pat beveik nenaudoju. Manau, jei plaukai nusilpę, jiems būtų reikalinga pagalba, išbandyčiau viską.

- Bet juk dirbant prieš kameras sunku išlaikyti sveikus plaukus, tiesa?

- Po fotosesijos ar filmavimo plaukai gauna aliejaus dozę ir kaukę - kaip kompensaciją (šypteli). Be to, grimerės naudoja kokybiškas priemones, jos irgi saugo tiek plaukus, tiek veido odą.

- Daugelis moterų, besikeičiant sezonams, dažnai skundžiasi, kad jų nagai praranda grožį, skilinėja ir lūžinėja. Kaip Tu su tuo kovoji?

- Naudoju gelinį laką. Spalva išlieka ilgai, taip sutaupoma daug laiko. Dirbdama buities darbus stengiuosi mūvėti pirštines, kad rankos pajustų kuo mažiau chemijos. Kiekvieną vakarą tepu odeles aliejumi, kuris neleidžia nagui išsausėti, pamaitina jį. Ir dar – NEKRAMTAU NAGŲ. Ne tik aktorėms – niekam to negalima daryti (juokiasi).

- Dabar pakalbėkim apie odą. Kaip prižiūri odą žiemą ir pavasarį? Ar priežiūra skiriasi skirtingais metų laikais?

- Veido ir kūno kremai mane lydi ištisus metus, tik skiriasi jų sudėtis. Žiemą naudoju riebesnį, nuo šalčio apsaugantį kremą, vasarą – daugiau drėkinantį odą.

- O kuris metų sezonas būna tas, kai skiri mažiausiai dėmesio savęs puoselėjimui?

- Vasara, nes tuo metų laiku viskas labai natūraliai ir savaime susidėlioja, be didelių pastangų. Saulė, gamta, dviračiai, miškas, jūra... Vasarą daug visko: maistas natūralesnis nei žiemą, daug kas iš sodo, viskas šviežia, kvepia.

- Ar skiri daug pinigų kremams?

- Ne, aš apskritai nesivaikau vardų ir prekių ženklų. Esu turėjusi ir brangių kremų, bet nepajutau skirtumo su įprastais. Visada pasveriu kainos ir kokybės santykį.

Ar atkreipiu dėmesį į produkto sudėtį? Taip, ją skaitau. Bet ne visada žinau, kas ką reiškia. Nesu ekspertė. Man patinka lietuviškos kosmetikos linijos.

Daugiau straipsnių apie Lietuvos garsenybes rasi naujausiame nemokamo žurnalo „Mieste“ numeryje