Kartais pabambėdami dėl sulytų batų, mažų algų, ne laiku iškritusio sniego, bet širdyje kartodami sau, kad vis tiek čia geriausia. Kovo 11-osios proga nusprendėme pasiteirauti garsių žmonių, kodėl jiems gera gyventi Lietuvoje.

J.Jankevičius: gražią Lietuvą man sugadina bjaurūs lietuviai

„Tėvynė kaip ir mama – tu jos nesirenki, bet myli besąlygiškai“, – teigia humoristas, radijo laidų vedėjas Justinas Jankevičius ir patikina, kad Lietuvos neiškeistų į jokią kitą šalį.

Su tais, kurie nuolatos skundžiasi lietingomis vasaromis Lietuvoje ar šaltomis žiemomis, trunkančiomis penkis mėnesius, J. Jankevičius kategoriškai nesutinka: „Turime būti dėkingi Lietuvai už klimatą – mes turime keturis metų laikus. Vien dėl pavasario čia gyventi verta, o ypač kovo 11 dieną, kai išeini į lauką ir tau šviečia saulė. O tiems, kurie skundžiasi, reikėtų pagyventi Ugandoje ar Zaire – tuomet tikrai pamatytų, kad su klimatu pas mus viskas yra gerai“.

Justinas atskleidė, kad išvykęs į užsienį labiausiai pasiilgsta savo gimtojo miesto – Vilniaus, tačiau patikino, kad ir Kaunas jam yra mielas širdžiai. „Lietuvoje man miela viskas, žinoma, iki tam tikro lygio (juokiasi). Kartais gražią Lietuvą man sugadina bjaurūs lietuviai. Visa laimė, kad dauguma iš jų – pakankamai malonūs žmonės.“

Nors žinomas vyras negailėjo pagyrų Lietuvos pajūriui, tačiau neslėpė, kad vaizdai, matyti paryčiais Palangoje jį pašiurpino: „Mūsų pajūris yra labai gražus, išskyrus Basanavičiaus gatvę, kur yra visiškas velnynas. Žinoma, nebūna ten visada taip blogai, tačiau vaizdai, kuriuos išvydau ketvirtą valandą ryto būdamas blaivas, mane nustebino – žmonės kraujuotomis akimis ieško, ką primušti (juokiasi).“

Savo svoriu besirūpinantis vaikinas teigė, kad lietuviška virtuvė jam labai patinka, tačiau minusą įžvelgia tame, kad patiekalai tukina. „Labai mėgstu lietuviškus valgius, tačiau kiekvieną dieną jų nevalgau.“

Nors pats be galo myli Lietuvą, humoristas nesmerkia emigruojančių: „Esu labai liberalių pažiūrų žmogus ir manau, kad kiekvienas daro tai, kas jam patinka. Man patinka gyventi Lietuvoje, jeigu jiems geriau užsienyje – viskas gerai. Manau, kad jei jau emigravai ir būk ten, bambėti nėra dėl ko. Pagiežingi žmonės man visuomet atrodė labai juokingi ir kvaili“, – kalbėjo žinomas vyras.

K.Ivanova: svarbiausia – atrasti save

Neseniai atsisveikinusi su merginų grupe „ŠarkA“ ir šiuo metu grožio verslą plėtojanti Kristina Ivanova teigė, kad Lietuva jai brangi todėl, kad čia gyvena jos šeima, o laimingo gyvenimo receptas slypi savęs realizavime.

K. Ivanova optimistiškai žvelgia ir į mūsų klimatą: „Man mūsų klimato sąlygos labai patinka. Jei žmogui savo šalyje gyventi yra gera, jis priima visus jos pliusus ir minusus.“

Pasiteiravus, ko Kristina labiausiai pasiilgsta būdama užsienyje, buvusi dainininkė patikino, kad šeimos narių. „Svečiuodamasi užsienyje labiausiai pasiilgstu savo aplinkos žmonių. Man atrodo, kad tą patį jaučia visi iš Lietuvos išvykę žmonės.“

Sveiką gyvenimo būdą propaguojanti mergina tikino, kad neleidžia sau dažnai mėgautis lietuviška virtuve, nors neslėpė, kad jos mėgstamiausias patiekalas – bulviniai blynai.

Kristina nors kartą per metus stengiasi aplankyti Nidą – mieliausią jos širdžiai kraštą. „Mane žavi Nidos gamta, ramybė, labai vertinu poilsį ten.“

„Iš savo patirties galiu pasakyti, kad Lietuvoje tikrai įmanoma gyventi, tik reikėtų pabandyti atrasti save. Juk nebūtinai visiems pavyksta įsitvirtinti užsienyje. Esu laisvų pažiūrų žmogus, jei žmogui yra gerai kitur – jis gali ten ir gyventi. Galbūt kažkada ir pati paliksiu Lietuvą, bet tikrai nežadu to daryti dabar. Jei žmogus nori gyventi Lietuvoje, jam čia yra gera, jis tikrai ras, kur save realizuoti.“

O.Pikul: visada džiaugiuosi grįžusi namo

Pop grupės „Naujos pupytės“ lyderė Oksana Pikul tikino, kad Lietuvoje jai gyventi labai gera, tačiau ji geba prisitaikyti bet kokioje šalyje. „Žinoma, visada džiaugiuosi grįžusi namo“, – dėstė pramogų verslo atstovė, kuriai su savo sužadėtiniu krepšininku Simu Jasaičiu dažnai tenka keisti gyvenamąją vietą.

„Man gera gyventi Lietuvoje todėl, kad čia yra mano gimtinė, gyvena mano tėvai, draugai, čia praleidau savo vaikystę“, – pasakojo dainininkė.

Puikia figūra galinti didžiuotis moteris tikino, kad labai mėgsta lietuvišką virtuvę, o ypatingai cepelinus, kuriais kartais leidžia sau pasmaguriauti.

Kalbinta garsenybė nesutiko su tuo, kad permainingas lietuviškas oras yra privalumas, o įvardino tą kaip vieną iš trūkumų. „Yra pasaulyje šalių, kurių klimatas kur kas geresnis“, – tikino žinoma moteris.

Jei randa laisvo laiko, Oksana su Simu stengiasi aplankyti vieną žuvies restoraną Klaipėdoje, kuriame mėgsta pasimėgauti pietumis ar vakariene. Įžymybių pora nepraleidžia progos užsukti ir į Kuršių Nerijoje esančią Nidos gyvenvietę, kur su malonumu praleidžia keletą laisvesnių dienų.

„Esu žmogus – chameleonas, man visur yra gerai, sau aplinką susikuriu aš pati, man niekur nieko niekada netrūksta. Visose šalyse atrandu pliusų, į viską žiūriu teigiamai. Visur gerai, bet namuose – geriausia“, – užtikrintai kalbėjo pop muzikos atlikėja.

Oksana nesmerkia žmonių, kurie pasirenka emigranto kelią ir palieka savo gimtąją šalį: „Tai yra kiekvieno asmeninis reikalas. Pasirinkti tam tikrą kelią galbūt privertė sunkus gyvenimas Lietuvoje, dauguma žmonių emigruoja dėl geresnio uždarbio, juk reikia išmaitinti šeimas.“

R.Mackevičius: noriu, kad mano vaikai augtų Lietuvoje

„Man patinka gyventi Lietuvoje todėl, kad čia yra nuostabus oras, skanus maistas, fantastiški žmonės, gyvena mano šeima ir mano meilė. Turiu nuostabius draugus, mylimą darbą. Norisi čia gyventi ir toliau, stengtis, kad mano vaikai augtų puikioje Lietuvoje“, – kalbėjo populiarus radijo laidų vedėjas, prieš pusmetį susižadėjęs merginų grupės „Pinup Girls“ nare Ieva Ambrazaite.

„Reikia džiaugtis, kad mes turime ne tik karštą klimatą, kuris mums pabostų. Įsivaizduokit, pusryčiams valgyti visada tą patį ar pro langą matyti tą patį vaizdą. Dabar mes galime stebėti, kaip žaliuoja, geltonuoja lapai, matome saulę, tada šiek tiek palyja. Lietuvoje gali ir prie ežero nuvažiuoti, ir nuo kalno su slidėmis nusileisti“, – lietuviško klimato privalumus dėstė „radistas“.

Pramogų pasaulio atstovas tikino, kad mieliausia širdžiai vieta – Vilnius, tačiau poilsiui renkasi Druskininkų kurortą: „Šis miestas man yra fantastiškas. Nuo 14-kos metų vykstu ten pasiilsėti. Man patinka Druskininkų atmosfera, visada ten jaučiuosi atsipalaidavęs. Patinka pasivaikščiojimai, kurių mane išmokė Ieva (Rolando sužadėtinė – aut. past.). Šis miestas labai plečiasi, atvažiuoja daug užsieniečių, atidaromos smagios kavinės, yra slidinėjimo centras. Tai puiki vieta ne tik nuvažiuoti savaitgaliui, bet ir praleisti jame visą savaitę atostogų.“

„Tikrai nesmerkiu emigrantų, manau, kad kiekvienam savo. Gal žmogus ne toje šalyje gimęs. Tačiau, kas tave palinksmins, jeigu ne tu pats? Kas tau sukurs ateitį, jeigu ne pats? Kokių žmonių apsuptyje būsi, kokius tikslus ar svajones išsikelsi, taip tu ir gyvensi. Jei neturi svajonės ar tikslo, tavo draugų ratas yra negatyvus, nėra jokio kito varianto, tik kaip pakeisti aplinką ir apsupti save pozityvesniais žmonėmis. Tačiau žmonės, kurie išvažiuoja, anksčiau ar vėliau sugrįžta. Tad gal ne taip ir blogai toje Lietuvoje?“, – retoriškai pokalbį baigė radijo laidų vedėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (317)