„Kiekviena turime savo istoriją. Kelią, kuris atvedė mus prie sveiko gyvenimo būdo. Mes norime paskatinti kitus domėtis sveiku gyvenimu, mokome mylėti save”, - teigia Kristina Ivanova ir priduria, kad pasidalinusios savo istorijomis, žinomos moterys tikisi, kad žmonės atkreips dėmesį, sustos ir susimąstys.

„Mes norime pakviesti visus, kurie neabejingi sveikai gyvensenai prisidėti prie šio projekto “Aš – už sveiką Lietuvą. Sėkmės istorijos - apie tai, kodėl jie pradėjo gyventi kitaip, kodėl pasirinko sveikesnį gyvenimo būdą, kaip pasikeitė jų gyvenimas ir kokius išgyvenimus jie patiria. Ten rasite ir mūsų istorijas. Mes įsitikinome, kad kiekvieno patirtis yra vis kitokia, ir jei ji padės ieškoti kelio sveikesnio gyvenimo būdo link, tai mes žinosime, kad istorija buvo parašyta ne veltui“, – pasakojo ji.

Keturios žinomos moterys dalyvavo specialioje fotosesijoje, kiekviena papasakojo savo istoriją taip, kad ją suprastų visi.

Naujienų portalui DELFI keturios žinomos moterys, prisidėjusios prie projekto ir dalyvavusios specialioje fotosesijoje ryžosi atskleisti savo istorijas.

Eglė Grėbliauskaitė-Tursienė - keturių vaikų mama, verslininkė ir modelis, palaiko sveiko ir sąmoningo gyvenimo būdo idėją.

„Kiekvienas prabunda tada, kai jam išaušta rytas. Pabunda tiek, kiek jam reiškia jo sąmoningumas. Kai turi vaikų, tampi už juos atsakingas, tuomet tiesiog privalai pabusti. Todėl kad ir ką bedaryčiau, stengiuosi būti nuosekli, nemeluoti sau ir daryti viską iki galo. Neiti į kompromisus, jeigu nėra būtina“, - sako ji, pridurdama, kad net kiekviena mažytė papildoma pastanga nenueina veltui.

TV laidų vedėja, modelis Laura Imbrasienė pasakoja apie tai, jog švenčių metu kitiems dar sunku suprasti, jog ji nevartoja alkoholio.

„Reakcija būna tokia, tarsi praradau savo gyvenimą. Raminu juos – nieko tokio, viskas gerai, aš likau tokia pati, galiu lygiai taip pat juoktis ir linksmintis. Štai neseniai su draugėmis organizavome vakarėlį. Jis buvo labai ramus, viskas išėjo saikingai ir gražiai, pačios gaminomės maistą... Gražiai pabendravome, jaukiai pabuvome ir tada supratau, jog alkoholio tikrai nereikia tam, kad galėtum būti toks, koks esi. Jei nori dūkti – dūk...“ - kalba L. Imbrasienė.

Grožio studijos vadovė Kristina Ivanova skatina žmones susivienyti. „Galioja ta taisyklė – vienas lauke ne karys. Susivienykime bendram, nors ir mažam, tikslui. Siekime jo tendencingai. Mums reikia iniciatyvių žmonių, kurie gebėtų suvienyti komandą, skleisti žodį ir gilius dalykus, siekti vieningo tikslo, kuris visiems būtų įdomus. Kurie ne tik sakytų, kaip viskas blogai, tačiau pradėtų kažką daryti. Pradėtų nuo savęs, rodytų savo pavyzdžiu“, – įsitikinusi ji.

Modelis, fotostudijos “Pix Studija” vadovė Eglė Žiūkaitė mano, kad žmonės nesidomi sveiku gyvenimo būdu, nes patogiau yra nieko nežinoti. „O kam žinoti, jei gali nežinoti? Kam varginti save? Nėra taip blogai, kad pradėtų domėtis. Iš kitos pusės, gal žmogus yra tokia būtybė, kuri turi pasiekti savo tam tikrą tašką, kai jam to pradeda reikėti. Deja, dažnai būna per vėlu. Esu įsitikinusi, kad reikia jau dabar auginti jaunąją kartą taip, kad jie suvoktų ir žinotų pasirinkimo galimybes ir pasekmes. Žinau, kad lengviau pasakyti nei padaryti, bet stengtis reikia“, – įsitikinusi Eglė.

Projekto „Aš – už sveiką Lietuvą“ iniciatoriai: Lietuvos sveikuolių sąjunga, grupė „Už sveiką Lietuvą“, fotostudija „PIX studija'

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)