„Norintys, kad choras atrodytų nepriekaištingai ir skambėtų" prašomi pervesti pinigus į Liudo Mikalausko vardu įkurtą viešąją įstaigą. Tai, pasak Donaldos, dėl paprastesnio buhalterijos tvarkymo, kad nereikėtų steigti atskiros įmonės - anksčiau Tauragės chorui yra vadovavęs L. Mikalauskas ir tuomet jis yra įsteigęs VšĮ.

Pirmadienį socialiniame tinkle nuskambėjęs pagalbos šauksmas, pasak choro vadovės, ne pirmas. Finansinės paramos choras ieško nuo pat dalyvavimo projekte pradžios. Chorą yra parėmusios Tauragės, Pagėgių ir Šilalės miestų savivaldybės, „Rotary" klubas, keli pavieniai žmonės, kai kurie aukoję net po kelis šimtus litų. Už šią paramą choras atsidėkoja dalyvavimu įvairiose akcijose.

„Mes repetuojame toliausiai nuo visų, mums kainuoja autobusas - tūkstantis litų vien atvažiuoti, aš važiuoju iš Vilniaus į repeticijas, vadovas Kornelijus Pukinskas kas vakarą iš Šilalės, choreografė važiuoja iš Telšių. Tai vis dėlto tolimiausias taškas, nes kauniečiai repetuoja Kaune, o visi kiti - Vilniuje. Tauragėje nėra ir įrašų studijos, bandėme radijuje, bet labai ūžia. Mums yra šiek tiek sunkiau - aišku, tai nėra pasiteisinimas joks", - DELFI apie dalyvavimą chorų projekte kalbėjo D. Meiželytė. Nakvynės išlaidas choras sutaupo, nes tiesiog nenakvoja - paryčiais iš Tauragės į Vilnių pajudėję choristai, grįžta po transliacijos kitą rytą, miegoję autobuse.

Pasak moters, padeda ir šou organizatoriai - jie pasirūpina, kad choro dainininkai filmavimo dieną nebūtų alkani. „O gautus rėmėjų pinigus išleisime blizgučiams!", - su Donaldai būdingu linksmumu pareiškė chorvedė.

Po šio savaitgalio, kai Tauragės Braškinis choras atsidūrė ties iškritimo riba, D. Meiželytė nežino, ar visą gautą paramą panaudos projekte, bet, kaip sakė, nei litas nenueis pro šalį - jei nebus investuota į kolektyvo pasirodymą, tai bus atiduota labdarai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)