– Visuomenėje esate ir norite būti labiau atpažįstamas kaip verslininkas ar kaip televizijos veidas?

– Verslas ir televizija yra tarpusavyje susiję dalykai ir ne taip kardinaliai skirtingi kaip inžinerija, mechanika ir televizija. Renginių organizavimas, kuriuo užsiima mano vadovaujama kompanija, ir televizija – pramogų verslas, todėl šie du titulai yra lengvai suderinami. Apskritai savo darbą esu labiau linkęs vadinti kūryba nei verslu.

– Apie kokią profesiją svajojote mokyklos suole? Galėjote save įsivaizduoti televizijoje ar versle?

– Kadangi tėtis buvo advokatas, rimtai mąsčiau apie teisininko karjerą, vėliau kažkodėl užsimaniau būti mediku. O kai mano gyvenime atsirado televizija, supratau, kad nieko kita nenorėčiau daryti. Tai buvo darbas su didele aistra ir puikiais kolegomis.

Ta magiška dėžutė visada traukė galimybėmis ir iššūkiais. Po 25 metų karjeros joje stebinančių dalykų liko kur kas mažiau, tačiau kurti televizijos produktą – vienas malonumas.

– Kodėl nusprendėte imtis nuosavo verslo?

– Turiu tokią savybę, nežinau, ji gera ar bloga, tačiau kai ką mėgstu daryti vienas. Nors tai komandinis darbas, daugybė darbų ir atsakomybių gula ant vadovo pečių, kai viską reikia pačiam padaryti gerai ir kokybiškai.

Taip pat daug įtakos turėjo laisvės troškimas. Kai esi pats sau viršininkas, jautiesi kur kas laisvesnis. Žinoma, laisvė ribojasi su atsakomybe, kurią jauti kolegoms, klientams. Galų gale pinigus geriausiai dalyti iš vieno.

– Kaip manote, kokios jūsų asmenybės savybės padėjo tapti geru verslininku?

– Yra posakis: „Kai tavo hobis tampa darbu, tau niekada nereikia dirbti.“ Todėl pirmiausia svarbu mėgti savo darbą. O jei tą darai iš visos širdies, tesi pažadus, vykdai įsipareigojimus, sekasi bet kokia veikla. Nereikia bėgti nuo problemų, susidūrus su jomis reikia jas pripažinti ir spręsti.
Kiekvienas padorus verslininkas visų pirma yra padorus žmogus. Todėl vienas iš raktų į sėkmę – pagarbus bendravimas ir elgesys su kolegomis, partneriais, klientais.

– Verslumo gyslelė – mitas ar teisybė?

– Manau, ji egzistuoja. Tai tam tikra ypatinga savybė, kurią turi kiekvienas ir nesvarbu, ar laidų vedėjas, ar verslininkas, ar tautodailininkas. Ją atsinešame į šį pasaulį gimdami. Ta ypatybė padeda atrasti savo gabumus ir juos sėkmingai išnaudoti kasdienėje veikloje.

– Gal galėtumėte įvardyti penkis geriausius dalykus gyvenime?

– Visus penkis man gali atstoti vienas – nuostabūs žmonės šalia. Tai tėvai, draugai, mylimi kolegos. Be kitų žmonių paramos, pagalbos ir tiesiog buvimo šalia nebūtų jokio progreso ir daugybė dalykų taptų beverčiai.

Naujame "bzn start" kovo mėnesio verslo žurnalo numeryje ieškokite įdomių istorijų: "VERSLO ISTORIJA su klaipediečiu verslininku Aidu Kaveckiu („Friedricho pasažo“ „Grūdotekos” įkūrėju), kaip jam pavyko sukurti verslą, kuris leidžia džiaugtis puikiu gyvenimu su nuostabia šeima. Verslo galimybių Rusijoje, nuo mokesčių iki verslo kultūros suptilybių. Interviu su Martynu Starkumi, apkeliavusiu kone pusė pasaulio. Taip pat Jūsų laukia daug kitų tikrų verslo gyvenimo užkulisų.