Nuotaka, atvykusi į vestuves su pūsta suknia, DELFI sakė, jog jaučiasi puikiai. Vestuvių dieną nuotaka vilkėjo trumpus šviesius kailinius, mat lauke spaudė šešių laipsnių šaltis. Rankose jaunoji į Šiaulių areną atsinešė šviesių gėlių puokštelę, subtilų makiažą M. Kvietkutei kūrė dainininkė ir vizažistė Oksana Pikul. Tiesa, dar prieš įeinant į areną, Monikai iškilo nesklandumų. Jos suknelę primynė į ceremoniją beįeinantys svečiai.

Po santuokos ceremonijos Šedžiai komentarų žurnalistams nedalijo. Apie tuoktuves žurnalistams šiek tiek papasakojo atlikėja Oksana Pikul. Ji sakė, kad ceremonija buvo labai graži, jaudinanti ir ji pati vos neapsiverkė. Dainininkė sakė esanti įsitikinusi, jog žiema - puikus metams tuoktuvėms, ir jeigu turėtų galimybę, savo vestuves taip pat švęstų žiemą.

Jaunųjų po santuokos prie Šiaulių arenos pasitikti atvažiavo rogės su dviem žirgais ir dviem vadeliotojais. A. Šedžius su žmona sėdo į kinkinį, papuoštą baltais kailiais. Jaunavedžių rogės suko ratus prie Šiaulių arenos, o kaimo kapelos muzikantai tuo metu grojo liaudies muziką.

Andriaus Šedžiaus ir Monikos Kvietkutės vestuvės

"Rogės buvo A. Šedžiaus užgaida", - pasakojo vadeliotojas, Šiaulių rajono savivaldybės vicemeras Antanas Bezaras, tačiau kiek buvusiam politikui atsiėjo ši pramoga, neatskleidė. Žurnalistų klausiamas, ką mano apie Andriaus ir Monikos santuoką, politikas patikino, jog kiekvienas vyras su amžiumi ima dairytis vis į jaunesnes moteris. Jaunųjų pora po kurio laiko roges pakeitė į prabangų BMW ir su maždaug 20 žmonių svita (6 automobiliais) atvyko į Kryžių kalną. Čia prieš einant nusifotografuoti, A. Šedžius baltus batus iškeitė į juodus aulinukus. Jaunikis buvo pasipuošęs baltu kostiumu, prie jo priderino baltus batus ir baltas medžiagines pirštines.

Andriaus Šedžiaus ir Monikos Kvietkutės vestuvės

A. Šedžius savo žmoną nuo Kryžių kalno atgal iki kelio nešė ant rankų. „Nešk palengva, Monika gi nesunki, neskubėk“, – kvatodama šaukė svita.

Kai jaunasis paėmė ant rankų savo išrinktąją, netyčia timptelėjo nuotakos nuometą. Monika tuo neapsidžiaugė ir išreiškė nepasitenkinimą. "Taigi nenupešiau, viskas gerai, ko tu pyksti", - kalbėjo jaunikis.

Iš Kryžių kalno jaunieji su vestuvininkais vėl sugrįžo į Šiaulius. Čia jie apsilankė Chaimo Frenkelio viloje. Šiauliuose besituokiantys jaunavedžiai turi tradiciją čia atvykti nusifotografuoti. Monikos ir Andriaus bei jų svečių Frenklio viloje laukė taurės, paruoštos putojantiems gėrimams.

Vėliau vestuvininkai švęsti išvyko į "Šeduvos malūną". Čia jaunųjų ir vestuvininkų jau laukė svečius pasiruošusi priimti užeiga. Andriaus ir Monikos svečiams buvo paruošti aštuoni apvalūs stalai, puošti baltomis staltiesėmis ir milžiniškomis rožių puokštėmis. Jauniesiems buvo paruoštas stačiakampio formos stalas stiklinėje "Šeduvos malūno" salėje. Šventės dalyviams buvo padengtas ir vienas milžiniškas stalas, nukrautas įvairiais užkandžiais.
Andriaus Šedžiaus ir Monikos Kvietkutės vestuvės
Šventėje dalyvavo Andriaus ir Monikos tėvai, giminės, svečiai iš užsienio. Vestuvininkų būryje buvo ir Liepa Mondeikaitė, Katažina Niemycko ir Deivydas Zvonkus, Donalda Meiželytė, Laura Paukštė ir Dominykas Kubilius.

A. Šedžiaus dukterys neatvyko į tėvo vestuves

Naujienų portalui DELFI susisiekus su buvusia A. Šedžiaus žmona Sandra ir pasiteiravus, ar ji uždraudė dviems dukterims dalyvauti jos buvusio sutuoktinio ir Monikos Kvietkutės vestuvėse, ši sakė su tuo niekaip nesusijusi.

"Dukras auginu aš. Kokios problemos? Mes su tomis vestuvėmis nesusiję. Jūs paklauskit jo, ar jis leido dukroms... Mano dukros ten nedalyvaus. Ne. Andriaus vestuvės ir aš yra kaip dangus ir žemė. Viena mano dukra Egipte, atostogauja, o kita irgi išvykus", - DELFI kalbėjo Sandra Šedžiuvienė.

Tuo metu DELFI šaltiniai pasakoja, kad A. Šedžius labai norėjo, kad jo vestuvėse dalyvautų ir dukterys. Anot parlamentarą puikiai pažįstančio asmens, Andrius norėjo, jog šventės metu dukterys ant ką tik dar sykį vedusio tėvo ir jo nuotakos barstytų gėlių žiedlapius, tačiau šios idėjos buvusiam Seimo nariui nebuvo lemta įgyvendinti.

Pasamdyti apsaugininkai

Prieš tuoktuves A. Šedžius naujienų portalui DELFI atskleidė keletą šventės detalių. Verslininkas iš anksto pasamdė apsaugininkų, kurie rūpinosi šventės privatumu. Be to, verslininko teigimu, kai kurie svečiai kuklinosi žiniasklaidos dėmesio. Anot šiauliečio, su apsaugininkais jam ir svečiams tiesiog ramiau.

„Mūsų vestuvėse dalyvaus apie 60 žmonių, bet tikrai ne 6000, kaip skelbta. Šventėje dainuos „16 Hz” ir Monikos draugės, grupė „Pop Ladies“. Po ceremonijos rogėmis vyksime fotografuotis, o visos linksmybės ir vaišės bus „Šeduvos malūne“, - DELFI pasakojo A. Šedžius ir pridūrė, jog Monika prieš šventę labai baiminasi, kad važiuojant prašmatniomis rogėmis nepasibaidytų žirgai, kad viskas pavyktų sklandžiai. Laimė, jaunieji, važinėdami rogėmis prie arenos, iš jų neišvirto.

„Jaunikis į tai žiūri su šypsena. Žirgų nebijo“, - paklaustas, kaip suvaldytų besiblaškančius žirgus, kai Monika sėdės rogėse, juokdamasis kalbėjo A. Šedžius.

M. Kvietkutė po tuoktuvių pasirinko Šedžiuvienės pavardę.

Pora pradėjo draugauti 2010-ųjų vasarą, apie savo draugystę žiniasklaidai visuomet pasakodavo atvirai. Įsimylėjėliai susižadėjo 2011-ųjų sausį po pusmetį trukusios draugystės. Tuo metu Monika dar buvo moksleivė. Laimingas sužadėtinis žiniasklaidai tuomet pasakojo esąs labai laimingas, tikino, jog vestuves planuos Monika, o jis pasirūpinsiantis išlaidomis.

Buvęs parlamentaras paslapčiomis tarp merginos daiktų surado jai priklausantį žiedą, nuvyko pas juvelyrą ir išrinko kitą to paties dydžio žiedą. A. Šedžius nusivežė Moniką į gamtą, priklaupė ant vieno kelio ir paprašė jos tapti žmona. 2011-ųjų sausį klausiamas apie vestuvių datą, Andrius tikino, jog šventė vyks tuomet, kai Monika ją suplanuos. Tuoktuves pora surengė praėjus šiek tiek daugiau nei porai metų po sužadėtuvių.

„Tiesiog esu sužavėtas tos gražios, nuostabios merginos ir nutariau nebelaukti, kad kas nors man jos nepavogtų iš panosės“, – DELFI po sužadėtuvių yra sakęs A. Šedžius.

A. Šedžiui santuoka su M. Kvietkute – antroji. Su pirmąja žmona buvęs parlamentaras susilaukė dviejų dukterų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3874)