Vasario 16-tąją dar šiaip ne taip atkentėjau, bet nuo ligos niekas neapsaugotas. Sergu bronchitu, kokio nelinkėčiau nei vienam vokalistui. Teko atšaukti nemažai koncertų, bet kartais tenka pasitaupyti. Po mažiau, nei savaitės, turiu būti Tartu „Onegino“ pastatyme, tai reikia kuo skubiau gydytis. Sušalau kojas, kai buvau Estijoje ir pasekmė – plaučių uždegimas, kuris virto bronchitu. Kai nuvažiuoju į Ispaniją, Italiją ar kitur, kur šiltesnis, švelnesnis klimatas, tai visi ir stebisi, kaip pas mus tokiomis sąlygomis dainininkai išsaugo balsą – tai sausa, tai šlapia, karšta, šalta. Išvažiavus piečiau dingsta ir alergijos, ir kitos problemos“, - DELFI pasakojo kaip niekada intensyviai koncertuojantis Merūnas.

Savo karjeros planus M. Vitulskis yra sudėliojęs iki 2017-ųjų. Ir tarp jų tikrai nėra ilgų atostogų. Jeigu ne liga, Lietuvos muzikinio pasaulio pasididžiavimas be pertraukų būtų dirbęs iki pat birželio mėnesio, kai turės kelias laisvesnes dienas poilsiui.

Merūną pavaduos jaunas latvis

Pastaruoju metu Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro scenoje vis dažniau galima išgirsti ir išvysti solistus iš kaimyninės Latvijos. Štai ir Giacomo Puccini operos „Madam Baterflai“ spektakliuose vasario 21, 23 ir 26 d. Merūną keičia jaunas, bet jau tarptautinę karjerą pradėjęs latvių tenoras Andris Ludvigs.

Trisdešimtmetis A. Ludvigas dainuoja bene visas pagrindines tenoro partijas Rygoje: Pinkertoną, Chosė („Karmen“), Kavaradosį („Toska“), Nemoriną („Meilės eliksyras“), Otavijų („Don Žuanas“), Alfredą („Traviata“) ir kitas. Pastarąjį vaidmenį solistas kviečiamas atlikti ir svetur – Alfredą dainuoja Talino, Minsko, Zagrebo operos scenose. Šį vaidmenį yra atlikęs ir LNOBT.

Andris Ludvigas 2010 m. baigė Latvijos Jazepo Vītolo muzikos akademiją Rygoje, taip pat tobulinosi pas tokius garsius šių dienų vokalo pedagogus kaip Paolo De Napoli (Italija), Barbro Marcklund-Petersone (Norvegija), Liv Jansen ir kiti. Latvijos nacionalinėje operoje solistas debiutavo 2009 m. Nemorino vaidmeniu „Meilės eliksyre“, o į profesionalią muzikos sceną pirmą kartą žengė dar 2005 m. Solistas dažnai pasirodo ir koncertinėje estradoje, A. Ludvigo gastrolių maršrutai driekiasi iki Niujorko, Toronto, Lisabonos, Minsko, Sankt Peterburgo.

Šiuo metu LNOBT spektakliuose taip pat galima išgirsti latvių operos solistę Guntą Davidčuką, ji atlieka Adelės („Šikšnosparnis“) ir Džanetos („Meilės eliksyras“) vaidmenis. 2012 m. gruodį Violetą „Traviatoje“ dainavo LNO solistė Kristine Gailite, o Karmen vaidmeny prieš keletą metų matėme Rygos teatro primadoną Kristine Zadovską. Baleto gerbėjai šį sausį galėjo įvertinti LNO baleto trupės pajėgumus: „Gulbių ežere“ pagrindines partijas atliko į Vilnių atvykę latvių primarijai Margarita Demjanoka ir Sergejus Neikšinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)