Pas Ingridą Tenerifėje apsilankė LRT televizijos laidos „Emigrantai“ kūrybinė komanda.

Į Tenerifės salą pop scenos gražuolė I. Martinkėnaitė atvyko kartu su dukrele. Ji, kaip ir Jurijus, egzotišką salą pasirinko norėdama pabėgti nuo atšiaurios lietuviškos žiemos ir tėvynėje siaučiančios gripo epidemijos.

Ingrida beveik 700 tūkst. gyventojų turinčią Tenerifę sako atradusi prieš aštuonerius metus. „Ši sala turi specifinę aurą“, - aiškina kone pusę pasaulio apkeliavusi dainininkė. Anot jos, Tenerifė traukia „minkštu“ klimatu ir skaniais patiekalais. Tiesa ji pripažįsta, kad į baseiną pietiečiai žiemą nerti nesiryžta – jiems per šalta. Todėl kai Ingrida nutaria išsimaudyti, pasigirsta aplodismentai.

Moteris sako, kad kelionės ji specialiai neplanavusi. Viską metusi į salą ji atvyko be jokių planų ir iš anksto surastos gyvenamosios vietos. Ji aiškina, kad tik atskridusi, savaitei apsistojo viešbutyje ir per tą laiko susirado, kur gyventi toliau. Dabar ji įsikūrė apartamentuose, kuriuos išsinuomojo porai mėnesių.

Scenos žvaigždė atskleidžia, kad nuomos kaina prasideda nuo 500 € mėnesiui. Tačiau mažesnės kainos galima tikėtis, jei nuoma netrumpesnė nei 3 mėnesiai.

Svajoja apie vilą ant vandenyno kranto

Garsi mergina Kanaruose gali palepinti savo skrandį. Beveik kiekvieną dieną ant jos stalo puikuojasi įmantrūs jūros gėrybių patiekalai. „Iš tikrųjų labai pigūs ir kokybiški čia yra visi jūros produktai. Visi pakrantės restoranėliai teikia nuostabius patiekalus iš žuvies, padažus kanarietiškus“, - sako žiemos emigrantė, pridėjusi, kad kainos, palyginti su Lietuva, saloje juokingos.

Lietuvoje liko Ingridos vyras ir draugai, tačiau ji tikina Tenerifėje neturinti laiko liūdėti. „Nors saloje esu be vyro ir draugų – man visiškai neliūdna. Čia mezgasi naujos pažintys. Svarbiausia, kad nauji draugai nori su manim bendrauti ne dėl to, kad pasigirtų, jog pažįsta Ingridą iš grupės „69 Danguje”. Čia aš esu niekam nežinoma”, - džiaugiasi dainininkė.

Ingrida sako nusprendusi mokytis ispanų kalbos. Už poros savaičių prasidės užsienio kalbos kursai.

Jos teigimu, norint užmegzti naujas pažintis, saloje puoštis nereikia. Garsi moteris teigia neatsivežusi nei aukštakulnių, nei kosmetikos.

Nors Ingridą nuo Lietuvos skiria tūkstančiai kilometrų, ji sako, kad nuo gerbėjų taip lengvai nepasislėpsi. Saloje ją atpažįsta – prieina kartu nusifotografuoti ar paprašyti autografo. „Kažkaip ypatingai jie čia atpažįsta. Vilniuj, man atrodo, niekas nekreipia dėmesio. O čia vis tiek atvažiuoja iš kitų miestų, kur jie mėgsta tą dėmesį, tai būtinai prieina, pasisveikina, pašnekam“, - tęsia ji.

Ingrida vietiniams gyventojams stengiasi nepasakoti, kad gimtinėje ji yra įžymi, o šie, kaip ji sako, įkyriai ir nekamantinėja.

Manančius, kad Kanarai prieinami tik turtuoliams, Ingrida turi nuvilti. Ji sako, kad saloje pragyventi nėra sudėtinga. Anot Ingridos, tiek maisto produktai, tiek ir benzinas kainuoja pigiau nei Lietuvoje.
Moteris išduoda, kad ji svajoja egzotiškoje saloje įsigyti nuosavą būstą: „Mano svajonė – nusipirkti namą ar vilą, galbūt viešbutuką ant jūros arba ant vandenyno kranto ir taip ramiai leisti dienas.”

Reportažas apie I.Martinkėnaitės ir J.Smorigino gyvenimą Kanaruose:

Laida "Emigrantai" – kiekvieną antradienį per LRT televiziją 21.15 val., iš karto po "Panoramos".

Jei turite įdomių asmeninių istorijų apie emigraciją, siųskite jas delfi@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)