Pirmiau depresija, paskui sėkmė

Lietuvė Iveta iki paauglystės gyveno Klaipėdoje, šoko legendiniame ansamblyje „Žuvėdra“. Gyvenimas atrodė geras ir sėkmingas, ji šoko, turėjo mylimąjį. Tačiau tada jos mama išvyko laimės ieškoti į Jungtines Amerikos Valstijas (JAV). O šiek tiek vėliau ten išskrido ir Iveta. Pirmieji metai, kaip ir daugeliui, buvo siaubingi.

„Kodėl išvykau? Nes nebemačiau ateities Lietuvoje. Tačiau Amerikoje iš pradžių buvo sunku. Man tebuvo septyniolika, neturėjau draugų, prastai mokėjau kalbą, neturėjau automobilio ir vairuotojo pažymėjimo, o gyvenau Čikagos priemiestyje, – pasakoja Iveta. – Sunkiausia buvo morališkai. Išgyvenau depresiją.“ Tačiau po sunkios pradžios netrukus prasidėjo gerasis periodas.

Verslas prestižinėje vietoje

Po metų JAV Iveta jau turėjo daugiau draugų, baigė mokslus ir įstojo į koledžą. Netrukus Iveta gavo vairuotojo pažymėjimą, nusipirko automobilį, socializavosi.

„Ilgainiui supratau, kiek galimybių suteikia Amerika. Čia galima daug ko mokytis, daug ko siekti. Suvokiau, kad galiu būti tuo, kuo noriu“, – atvirauja mergina.

Dabar Iveta vos spėja suktis. Su savo mylimuoju Ghermanu Mustucu (41) turi nuosavą šokių studiją „Arthur Murray Fifth Avenue“ prestižinėje Manheteno vietoje, šalia Penktosios aveniu. Ten moko įvairaus amžiaus, skirtingų tikslų turinčius žmones.

Taip pat Iveta per pastaruosius kelis metus dalyvavo populiariausiuose šokių projektuose Amerikoje, Didžiojoje Britanijoje ir net Indijoje.

Populiarumas džiugina

Iveta pasakoja, kad jau po kelių pasirodymų televizijoje ją ėmė atpažinti gatvėje. „Žmonės prieidavo, kalbindavo. Sakydavo, jog jiems patinka mano šokiai, bendravimas. Toks dėmesys džiugina“, – neslepia Iveta ir priduria, kad jos pasiekimais džiaugiasi tiek Amerikoje gyvenantys tautiečiai, tiek amerikiečiai.

Tačiau lietuvė neslepia, kad pasiekti karjeros aukštumų nebuvo lengva. Reikėjo daug ko išmokti, tobulinti ne tik savo šokio techniką, bet ir bendravimo įgūdžius, nes tai televizijos rinkoje itin svarbu. Be to, dalyvaudama televizijų šou Iveta patyrė ir gerų, ir neigiamų įspūdžių. Amerikoje ir Anglijoje televizijos užkulisiai džiugino, o Indijoje sąlygos repetuoti buvo itin prastos.

„Su savo partneriu repetuodavau nuo vidurnakčio iki paryčių, nes tik tada būdavo įmanoma tai padaryti“, – atvirauja pašnekovė, tačiau priduria, kad tokie dalykai užgrūdina.

Atskleidė sėkmės receptą

Paklausta, kaip jai pavyko pasiekti karjeros aukštumų, Iveta neslepia ir pasidalija savo patirtimi.
„Man labai patinka skaityti, ypač tuos darbus, kurie įkvepia. Man labai padėjo knyga „Secret“ („Paslaptis“). O tiksliau – garsinė knygos versija. Klausydavau įrašo visur ir visada. O esmė paprasta – reikia tikėti tuo, ką darai. Žmogaus minties galia labai stipri, – sako I.Lukošiūtė. – Kai aš klausiau šios garsinės knygos versijos, supratau, kad daugelį dalykų darau teisingai, tik ne visada apie tai susimąstau. Svarbiausia yra turėti tikslą ir kiekvieną dieną galvoti apie jį. Jei atsiranda nesklandumų, negalima pasiduoti, reikia tikėti savo sėkme. Mano noras pasiekti tikslų yra didesnis už baimę ir problemas.“

Iveta įsitikinusi, kad laimę ir gerovę galima pritraukti prie savęs. Tai ji patyrė pati ir linki to siekti kiekvienam.

Ivetos istorija:

• Iveta gimė Klaipėdoje, šokti pradėjo nuo 5 metų
• Judesių mergaitę mokė bene geriausi šokių treneriai Skaistutė ir Romaldas Idzelevičiai
• Į JAV išvyko 1997 metais. Iš pradžių apsistojo Čikagoje, dabar jau ne vienerius metus gyvena Niujorke
• Iveta net 3 metus dalyvavo populiariajame projekte „So You Think You Can Dance?“ („Tu gali šokti?“), paskutinį sykį ji pateko tarp geriausių projekto dalyvių
• Mergina dalyvavo šokėjų ture Las Vegase, po jo užmezgė naudingų pažinčių su nacionalinio britų transliuotojo BBC atstovais ir dabar reguliariai sulaukia kvietimų bendradarbiauti
• Šiuo metu I.Lukošiūtė dalyvauja naujame šokių projekte „Strictly Come Dancing“, kuriame kartu su profesionalu šoka garbingo amžiaus senjorai
• Iveta yra 2 kartus tapusi dešimties šokių profesionalų pasaulio čempione, 5 kartus tapusi dešimties šokių Amerikos čempione ir 4 kartus „Show Dance“ laimėtoja
• I.Lukošiūtė turi mylimąjį. Jis taip pat šokėjas. Kartu su Ghermanu Iveta jau 9 metus. Šiuo metu pora sako tikrinanti savo draugystės stiprybę. Jei supras, kad vienas be kito negali, greitai susituoks

Daugiau straipsnių apie Lietuvos garsenybes – naujausiame nemokamo žurnalo „Mieste“ numeryje