„Negaliu atsakyti keliais žodžiais, arba dar nemoku pasakyti, - apibūdinti meilės nedrįso J. Jutaitė, - taip, tai yra viso ko variklis. Man asmeniškai nebūtinai pati jausmo pradžia, įsimylėjimas, atrodo tinkamas kūrybai, greičiau kiek vėlesnis laikas ir gilesni jausmai tikrai yra pagrindinis įkvėpimo šaltinis. Tai, ką gauni po meilės mirties irgi gali būti naudojama kūryboje, bet, vėlgi, tik po kurio laiko“.

Aktorė mano, jog noras rūpintis ir karts nuo karto apdovanoti mylimą žmogų yra natūralus ir turi tokiu likti, netapti įpročiu. J. Jutaitės nuomone įprotis nėra pati tinkamiausia dėmesio išraiškos forma.

Būtent forma, akimirka, atmosferos sukūrimas aktorei yra svarbiausios dovanojant: „Yra daug gražiau, kai sukuria akimirką, tokie dalykai man yra vertingiausi, nei bet kokia materija.“

Svarbiausia - Jurgai nedovanoti virtuvinio kombaino.

Žinomus žmones apie Valentino dieną besiruošdami vasario 26, 28 ir kovo 2 dienos „Verterio“ spektakliams, kalbino Bohemiečiai. Apklausoje įvairių Lietuvoje žinomų žmonių buvo klausiama, ar jiems svarbi ši meilės diena, ką gyvenime ir kūryboje jų manymu suteikia meilė, galų gale, ar turi tapti įpročiu dovanoti savo artimam žmogui dovanas ir kokios jos būna pačios brangiausios jiems patiems?

DELFI jau publikavo Antano Guogos, Marijono Mikutavičiaus, Justino Jankevičiaus bei Astos Valentaitės atsakymus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją