- Nijole, dabar jau turbūt gali pasakyti, kaip pasikeitė Tavo gyvenimas tapus mama?

- Labai džiaugiuosi motinyste, vaikai įprasmina gyvenimą, būtį.

- Ar būti mama yra sunku?

- Žinokit nėra jokių sunkumų. Džiaugiuosi, nes turiu labai gerą, labai ramų vaiką. Būna bemiegių naktų, bet jų labai mažai - leidžia ji man ir pailsėti, ir savais darbais užsiimti. Aš labai laiminga.

- Kai laukeisi, daug bendravai su kolegėmis iš "69 Danguje", kurios papasakojo apie laukiančius džiaugsmus. Dabar jau gali atsakyti, ar taip ir įsivaizdavai motinystę?

- Kiekviena patirtis skirtinga, kiekvienas vaikas vaikui nelygus. Kaip man bus nelabai įsivaizdavau, nes nelabai turiu su kuo lyginti. Kai tai pirmas tavo vaikutis, jis atrodo toks tobulas, toks vienintelis, kad tikrai nėra su kuo jo palyginti. Bet man labai paprasta auginti.

- Ar norėtum per artimiausius penkerius metus susilaukti daugiau vaikų?

- Taip! Dabar, kai turiu vieną tokį nuostabų ir idealų, gal norėtųsi net ir trijų. Kai vaikas geras, nėra problemų, neserga, viskas atrodo taip paprasta ir lengva, norisi jų ir daugiau. Aišku, aš įsivaizduoju, kaip tėvai sergančius vaikus ar su alergijom, tai yra sunku - gi būna, kad kiekvieną naktį neišsimiega, turi prižiūrėti sergančius, visą save atiduoti. Po bemiegės nakties paskui visą dieną kaip maišu trenkta, nes miegas dabar atrodo didžiulė dovana. Anksčiau naktys atrodė tokios ilgos, o to miego tiek nereikėjo, dieną bet kada gali prigulti - visai kitas ritmas. Bet džiaugiuosi, kad galiu tokį momentą išgyventi.

- Kaip manai, ar pati pasikeitei tapusi mama? Kaip?

- Dar sunku pasakyti, kaip pasikeičiau, nes dabar iš namų neišeinu. Bet vien nėštumas mano... Toks ilgas, jaučiausi labai pasikeitus. Nebeliko viso to, kuo gyvenau. O dabar esu mama, privalau kai ką keisti, kitaip vertinu savo galimybes.

- Bet, atrodo, esi atsipalaidavus, neprislėgta buities.

- Ne ne, nėra jokios įtampos, viskas sklandžiai, gerai, laimingai. Bet juk sakoma, kad kokia moteris nėštumo metu, toks ir vaikas. O aš kai laukiausi, gyvenau labai linksmai, buvo puiki nuotaika, daug ilsėjaus, daug vaikščiojau, daug gamtoj buvau, paukščiukais žavėjaus, medžiais, žydinčiom gėlėm. Ir vaikas - nuotaikingas, daug šypsosi.

- Ar artimiausiu metu ketini grįžti prie darbų?

- Planuojam vėl dirbti, su tom pačiom "šeškėm". Ketiname pradėti pavasarį, jau turime koncertų užsakytų. Manau, kad šis darbas nuostabiai dera su motinyste, nes neužima visos dienos, o tik tris ar keturias valandas, per kurias galima palikti vaikelį, o paskui grįžti namo ir toliau būti su vaiku. Dainavimas, koncertinė veikla - idealiai tinkantis darbas. Galiu pasirinkti, kur galiu važiuoti, kur apsimoka, o kur nelabai, kiek laiko kur užtruksiu.

- Bet Goda Alijeva sako, kad "šeškėms" atėjo pabaiga.

- Goda likvidavo save iš grupės - ji turi kitų reikaliukų, kitų planų šiai vasarai, nesuspėtų.

- Nijole, viešumoje seniai bematyta, ar jau spėjai atgauti fizinę formą?

- Kažkiek pavyko. Man pačiai, aišku, norisi greičiau atgauti formas, bet aplinkiniairamina, sako neprisigalvoti - juk visai neseniai vaikščiojau su didžiausiu pilvu. Manau, kad viskas savaime, po kilogramą, po du - didžioji dalis jau nukritusi.

- O Tau pačiai ar svarbu, jeigu ir liks kokie penki kilogramai papildomi?

- Graužčiaus dėl papildomų kilogramų - man atrodo, kad privaloma sugrįžti į buvusias formas, nes tokios jos tau duotos. Sakoma, kad jei per pusmetį negrįžta pradinis, prieš nėštumą buvęs svoris, tai jis ir negrįš neikada niekada, nebent drastiškai. O šiaip normalu, kad per pusmetį, jei gyveni ne strese, ramiai, maitini vaikutį, nepanikuoji, palaipsniui svoris grįžta į tą normą.

Nijolė džiaugiasi, kad pajūryje gali netrukdomai mėgautis ramybe, čia nei jos, nei mažylės nestebi piktos akys, apkalbinėti nėra kam. Nijolė nei kiek nepergyvena, kad anksčiau buvusi aktyviste, dabar turi būti sėslesnė, pamiršti viengungiškas linksmybes ir vakarėlius - to kol kas jai netrūksta.

Viešumoje N. Pareigytė-Rukaitienė kol kas rodosi mažai ir nors tvirtina, kad dukters neslapstys ir nedangstys, kol kas mažąją Patriciją saugos nuo viešumo - kaip dabar madinga, su dukterimi jokiam viršeliui nepozuos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (240)