Vienos pokylyje apsilankė daugybė žinomų žmonių. Tarp jų buvo ir stilistas, TV laidų vedėjas Mantas Petruškevičius su geriausia savo bičiule Asta Valentaite.

Mantas sakė esąs pakilios nuotaikos, tačiau pakviesti savo damos ant parketo ir suktis valso ritmu nedrįso.

"Yra ir kitų progų, kur galime su Asta pašokti", - naujienų portalui DELFI sakė stilistas ir pridūrė, jog, nepaisant to, kad abu su Asta nešoka, Vienos pokyliui ilgai ruošėsi.

M. Petruškevičius vilkėjo mados namų "Cantas" specialiai jam pasiūtą smokingą. "Aukso siūlais išsiuvinėta mano švarko pamušale, kad jis siūtas specialiai man. Siuvo pats Egidijus Sidaras. Užsienyje ypatingai svarbiems asmenims mados namai įsiuva jų inicialus. Taip ir čia. Smokingas - iš šilko, labai prabangus, tačiau Lietuvoje retai pasitaiko progų, kada jį vilkėti", - DELFI pasakojo M. Petruškevičius.
Manto Petruškevičiaus smokingas

Tuo metu A. Valentaitė vilkėjo įspūdingą vakarinę suknelę, atidengusią jos nugarą, prie suknelės derino ir Christiano Laboutino delninukę.

"Asta pasipuošė briliantais. Negalvokit, kad kokie "svarovskiai". Čia jums ne juokas. Mano draugė atrodo stulbinamai, prabangiai", - kalbėjo M. Petruškevičius. Tuo metu pati A. Valentaitė sakė mokanti šokti valsą, tačiau kodėl su Mantu nesisuko ant parketo, nepatikslino.

Renginyje apsilankė ir daugiau žinomų ponių. Įspūdingomis suknelėmis pasipuošė Eglė Melyniauskienė, Jolanta Mikalajūnienė, Rasa Arlauskienė, Diana Martinėlė, skaisčiai raudonos spalvos suknele pasipuošė ir pirmą kartą Vienos pokylyje Vilniuje apsilankiusi dainininkė Veronika Gordijevskaja. Su draugėmis į Rotušę kaip ir praėjusiais metais, atvyko dizaineris Liutauras Salasevičius.
Nijolė Jagelavičienė
Aiktelėti ne tik damas, bet ir stipriosios lyties atstovus šįkart privertė kostiumų dailininkės Agnės Jagelavičiūtės mama Nijolė Jagelavičienė. Agnės mama įsispraudė į originalią suknelę, išryškinusią moteriškas jos kūno linijas. Ne tik A. Valentaitė gali leisti sau apnuoginti nugarą. Nė iš tolo žinomai gražuolei nenusileido ir N. Jagelavičienė.

Iškilmingojo renginio vairas šiemet patikėtas aktoriui Gintarui Mikalauskui, o koncertinėje programoje pasirodė daugybė žinomų šalies atlikėjų. Vienos pokylyje dalyvavo Edmundas Seilius ir Kristina Zmailaitė, Raimonda Tallat-Kelpšaitė, Rasa Juzukonytė, Nomeda Vilkanauskaitė, Vaidas Vyšniauskas, Rolandas Petrikis, Inga Valinskienė.

Vienos pokylio metu labdaros loterijoje buvo lošiamas pagrindinis prizas - vienetinis aukso dirbinys. Pokylio globėjas - nepaprastasis ir įgaliotasis Austrijos Respublikos ambasadorius Lietuvoje Helmutas Kolleris.

Išrinkite stilingiausią šių metų Vienos pokylio elito damą:

Vienos pokylio akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Pirmą kartą pokylyje Lotynų Amerikos šokių programoje grojo Lietuvos valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“.

Vienos pokylio labdara skirta Lietuvos skausmo draugijos neuropatinį skausmą patiriančių ligonių gydymui. Bus įsigyti reikalingi vaistai, kurių nekompensuoja Valstybinės ligonių kasos. Fondo „Mamų unija“ prašymu labdara taip pat bus skiriama ir Vilniaus universiteto Santariškių klinikų filialo onkohematologinio skyriaus reikalingai įrangai ir gydymo priemonėms įsigyti.

Vienos pokylis Vilniuje - pirmasis labdaros renginys Lietuvoje. Tai visuomenės pokylis, kurio dalyviai yra ne tik žinomi šalies politikos, verslo, kultūros veikėjai, bet ir visų visuomenės sluoksnių atstovai: gydytojai, mokslininkai, pedagogai, menininkai, studentai.

Senas tradicijas Europoje ir Lietuvoje turinčiu renginiu siekiama puoselėti visuomeniškumą, elegantiškumą. Pokylio tikslas - organizavus reklaminę kampaniją bei gyvos muzikos šokių vakarą, surinkti ir įteikti labdaros. Jos gavėjas yra nustatomas pokylio globėjų arba globėjų komiteto posėdyje, išanalizavus pateiktas paraiškas. Labdara viešai įteikiama praėjus porai savaičių po pokylio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (708)