Teismas pripažino, kad „UAB Puiki idėja“ savo veiksmais atsakinga už E. Dragūno neteisėtą vardo naudojimą ir klaidinančios reklamos skelbimą. Atlikėjas iš ieškovo siekė prisiteisti 151 tūkst. litų turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo. Tačiau teismas ieškinį patenkino tik iš dalies – priteisti 5 tūkst. 136 litų 87 centai.

Teismas atkreipė dėmesį į tai, kad renginys buvo ne solinis „Sel“ koncertas. Jame turėjo dalyvauti dar septyni atlikėjai, tarp kurių ir pakankamai garsūs užsienio vardai.

Praėjusių metų gegužę E. Dragūnas padavė į teismąPure Future White Arena Show“ organizatorius dėl žmones klaidinančios reklamos. Nors atlikėjas nė neketino pasirodyti minėtame koncerte, festivalio organizatoriai vis tiek drąsiai reklamavo žvaigždės vardą.

Pats dainininkas teisme nedalyvavo, nes šiuo metu vis dar vieši Azijoje.

Vienas "Pure Future" organizatorių Mindaugas Jonaitis
Renginį organizavusios įmonės  „Puiki idėja“ atstovas - Mindaugas Jonaitis dar prieš paskelbiant nuosprendį tikino, jog sprendimą žada skųsti. Išgirdęs teisėjo verdiktą, jis nuomonės nepakeitė.

Spalio viduryje vykusiame pirmajame teismo posėdyje paaiškėjo dar vienas bylos dalyvis - trečiasis asmuo – Gintautė Skukauskaitė.

Kaip tuo metu DELFI tikino pats M. Jonaitis, jo įmonė tik pardavinėjo bilietus į „Pure Future White“ renginį, o atlikėjų koncertais rūpinosi ir pasirodymo detales su atlikėjais, tarp jų ir E. Dragūnu, derino G. Skukauskaitė. Jos advokatė Jurgita Spaičienė DELFI portalui yra sakiusi, kad M. Jonaičio nemalonę ji užsitraukė aktyviai bendradarbiaudama su E. Dragūnu ir duodama parodymus prieš "Pure Future White" organizatorių.

Į teismą dėl neteisėto vardo panaudojimo kreipėsi ir „Lietuvos geležinkėliai“. Organizatoriai pranešimuose spaudai ir plakatuose skelbė, jog nusipirkę bilietą į renginį klubinėtojai traukiniais galės atkeliauti nemokamai. Reklamuotas renginys taip ir neįvyko, o pirkę bilietus žmonės pinigų už juos taip ir neatgavo. Tačiau M. Jonaitis pabrėžė, kad "Pure Future White" renginys įvyks šių metų gegužę ir žmonės neturėtų nerimauti.

(Pildoma.)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)