Šiuos klausimus DELFI uždavė žinomos grupės „Studentės“ prodiuserei Laimai Lapkauskaitai, populiarių TV projektų prodiuseriui Sauliui Urbonavičiui – Samui bei garsiai atlikėjai Oksanai Pikul. Šie garsūs žmonės atsakė į klausimus bei atskleidė receptą, kaip tapti žvaigžde.

Klounai nurungia talentus

Laima Lapkauskaitė - prodiuserė, kurios dėka prieš dešimt metų lietuviškame muzikos pasaulyje atsirado paauglių mergaičių grupė „Mokinukės“. Ji iškart tapo populiari, šios grupės dainos skambėjo įvairiuose Lietuvos miestuose bei miesteliuose, muzikiniuose apdovanojimuose – ne kartą laimėjo apdovanojimus.

Vėliau, baigusios mokyklą, merginos pakeitė grupės pavadinimą ir tapo „Studentėmis“. Paklausta, kodėl grupė tapo tokia populiari, L. Lapkauskaitė atsakė: „Klausytojus merginos žavi paprastumu, nuoširdumu ir meile scenai, kurios nenupirksi nei už pinigus, nei už deimantus“.

Šiuo metu grupė „Studentės“ yra kūrybinių ieškojimų labirintuose. Tačiau, atlikėjos bei prodiuserė tiki, kad grupė „Studentės“ dar susigrąžins savo populiarumą be jokių skandalų.

Anot L. Lapkauskaitės, ji niekados neleido grupės narėms daryti jokių skandalų. Ji mano, kad Lietuvoje ne visi žmonės beklausiai, beskoniai bei muzikaliai neišprusę. Moteris tiki, kad yra daug  tautiečių, kurie moka įvertinti atlikėjo profesionalumą bei talentą. 

Paklausta, ko reikia jaunai merginai norint tapti populiaria dainininke, žinoma prodiuserė atsakė: „Įvairiai pas mus Lietuvoje galima tapti garsia atlikėja. Vienai reikės talento bei gero repertuaro, kitai užteks geros prekinės išvaizdos, minimalių sugebėjimų bei gero vadybininko, kuris sugeba iš netalentingos atlikėjos padaryti garsenybę. Pastarųjų dainininkių mes savo muzikinėje rinkoje matome labai daug. Žinau labai talentingų žmonių, kurie gyvendami užsienyje patekę į žinomo prodiuserio rankas tikrai būtų pastebėti. Gaila, pas mus vis dar klounai nurungia talentus.“

Žinoma moteris atskleidė ir daugiau pramogų pasaulio užkulisių vingrybių. Pasak jos, tikrai nėra lengva debiutantams patekti ant lietuviškos scenos. Tą sceną užkariavę „reitinginiai“ atlikėjai bei grupės, kurių vadybininkai viską daro, jog neprileistų prie lietuviško scenos lovio naujokų.

Nesvarbu, kad jie – talentingi. Nebent, tie patys vadybininkai bei prodiuseriai pasiima juos globoti.
Laima Lapkauskaitė nepriklauso standartinių prodiuserių sluoksniui. Ji grupės „Studentės“ merginas užsiaugino nuo pat mažens. Jai merginos – kaip dukros, todėl nesureikšmina keletą nusižengimų sutarčiai bei jų nebaudžia. Anot žinomos moters, prodiuseris gali padaryti labai daug ir daug prisideda prie grupės ar atlikėjo populiarumo. 

Į atsiradusias naujas merginų grupes L. Lapauskaitė žvelgia su šypsena.

„Kažkas kažką mėgdžioja, vaikosi pigių skandaliukų. Tai – neįdomu, nuobodu ir į niekur tai nenuves. Kitaip sakant, nieko naujo mūsų muzikiniame fronte. Nauja merginų grupė, kuri akimirksniu išpopuliarėtų turi visus nuginkluoti tiek repertuaro, tiek sceninio įvaizdžio originalumu. Kitaip tariant, turi įvykti tai, ko dar nebuvo, o jei dar viskas kvepėtų profesionalumu, būtų valio,“ – pasakoja žinoma prodiuserė.

TV laidų vedėjais - gimstama

Saulius Urbonavičius – Samas yra žinomas TV laidų prodiuseris bei TV projekto „X faktorius“ prodiuseris ir teisėjas. Jis prisipažino, kad savo kuriamiems projektams sunku surasti TV laidų vedėjus. Pasak žinomo prodiuserio, TV laidų vedėju gimstama ir jų jaučiamas išties didelis trūkumas. Jų reikia ieškoti su žiburiu. Ieškant vedėjų, prodiuseris turi atrasti tokį žmogų, kuris yra gimęs televizijai.

„Tik pamačius žmogų gali pasakyti, ar jis gali būti vedėju, jei gali, tada gali pamokyti, patarti,“ – teigia Saulius Urbonavičius – Samas.

Lietuviškose komercinėse televizijose labai retai galima pamatyti naują veidą. Pasak žinomo prodiuserio, niekas nemėgsta nežinomo TV laidų vedėjo. Dauguma žiūrovų nori matyti pažįstamą veidą iš žurnalų puslapių, muzikos ar teatro pasaulio.

Jie mano, kad būtent informacija bus perteikiama geriau. Samas prisipažino, kad paprastai aktoriai netinka vesti TV projektų, nebent iš bėdos.

„Yra susidariusi nuomonė, kad aktorius lengvai gali būti TV vedėjas ir dažnai kreipiamasi į juos, kad vestų laidas. Deja, tai ne visada pasiteisina. Lietuvoje – išimtis tik aktorius Vytautas Šapranauskas, kuris yra geras vedėjas,“ – tvirtina žinomas prodiuseris. 

TV talentų projektuose dalyvauja daugybė dalyvių, kurie jiems vykstant išgarsėja ar net laimi projektą, tačiau, jam pasibaigus, dalyviai dingsta iš pramogų pasaulio. Žinomas prodiuseris teigia, kad taip yra visame pasaulyje. Kai rodo projektą, naujas talentas būna įdomus žiūrovui, taip pat tas dalyvis stengiasi bei daug dirba.

Po projekto muzikiniame pasaulyje išlieka tik vienetai, kurie yra labai talentingi bei charizmatiški.

„Dauguma dalyvių tampa nebeįdomūs, kai vėl prasideda nauji projektai bei atsiranda niekam nežinomi veidai. Žinau istorijų, kai Didžiosios Britanijos projekto „X faktorius“ nugalėtojai, atėję iš virtuvės, po projekto vėl sugrįžta indų plauti. Daugybė priežasčių, kodėl taip atsitinka, o svarbiausia, kad žmogui neužtenka ryžto, užsispyrimo, charizmos, turi per mažai ambicijų bei suserga žvaigždžių liga. Dar būtų galima vardinti daugybę super žvaigždėms priklausančių savybių, be kurių niekaip neapsieisi, norint išlikti žvaigžde“, - pasakoja Samas.

Nebuvo tikslas populiarumas

Niekam ne paslaptis, kad seksualioji Oksana Pikul savo karjerą pradėjo nuo erotinės fotosesijos vienam kalendoriui. Būtent tame projekte dalyvavo keli šimtai šviesiaplaukių iš visos Lietuvos, tačiau tik kelioms pasisekė išgarsėti.

Ryškiausia buvo būtent Oksana Pikul. Ją iškart pastebėjo TV prodiuseriai, kurie kvietė į laidas, mergina tapo muzikinės grupės „Olialia pupytės“ nare. Paklausta, kodėl būtent taip siekė išgarsėti,  žinoma mergina sakė: „Iš kitų merginų išsiskyriau komunikabilumu, noru dalyvauti bei būti visur. Nebijojau iššūkių, nedvejodama juos priimdavau, visur eidavau su šypsena bei dideliu entuziazmu. Mane žavėjo nauja veikla ir stačia galva į ją pasinėriau. Mano tikslas buvo ne populiarumas, o gero laiko praleidimas. Būtent pozityvumas, šypsena, noras bendrauti bei daryti kažką, pastūmėjo mane į žinomumą.“

Grupės „Naujosios pupytės“ lyderė per savo karjerą kelis kartus fotografavosi erotinėse fotosesijose, buvo patekusi ne į vieną skandalą. Tačiau mergina teigė, kad tai net nebuvo jos planuose. Tiesiog kažkas sukūrė ažiotažą, o po to išėjo kaip išėjo.

„Tačiau, manęs skandalai nesunaikino, o pridėjo dar didesnio populiarumo. Žinoma, tai turėjo įtakos įvaizdžio formavimui, kuris buvo ne itin teigiamas,“ – teigia žinoma dainininkė.

Oksana Pikul mano, jog kitoms merginoms nepasiseka tapti garsiomis, nes jos nemoka bendrauti su žiniasklaida, nesuvokia tai, ko reikia tuometinei muzikos rinkai.

Žinoma atlikėja yra išbandžiusi ir TV laidos vedėjos kėdę. Ji porą metų vedė LNK laidą „Kažkas atsitiko“.

„Į laidą tikrai nepatekau tik dėl žinomo savo veido. TV laidų vedėjai reikia turėti gerą dikciją, vaidybos talentą, charizmą. Manau, šios bei kitos savybės man padėjo sėkmingai dirbti televizijoje,“ – pasakoja Oksana.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)