Edvardo Žičkaus antis

Šiemet TV laidų prodiuseris ir vedėjas Edvardas Žičkus savo kolegoms iškepė antį. TV laidų vedėjas ir žurnalistas patikino, jog paragavę anties kolegos gyrė jos skonį ir klausė recepto.

Kristina Ivanova Kūčių vakarienei siūlo upėtakį


Jums reikės: upėtakio, rozmarino, baziliko, česnako, druskos, pipirų, sviesto, kelių citrinos riekelių.

Žuvį gerai nusiplauti ir nusausinti. Įtrinti druska, pipirais, apibarstyti rozmarinu, baziliku, bei viršuje įpjauti kelis kartus. Į upėtakio vidų pridėti žolelių, česnako skiltelių, citrinos skiltelių o įpjautose vietose įdėti nedaug sviesto, ir citrinos griežinėlių.

„Jei turite laiko, siūlyčiau palikti žuvį pasimarinuoti porai valandų, jei neturite laiko, galite kepti iš karto. Atskirai puode apviriau bulvių skilteles, kad orkaitėje greičiau iškeptų ir apskrustų. Jas apibarsčiau žolelėmis ir idėjus šiek tiek sviesto, papurčiau puode, kad žolelės ir sviestas priglustų prie bulvių skiltelių. Kepimo skardą išklokite kepimo folija, uždėkite žuvytę, šalia sudėkite bulves. Tada pašaukite į 180°C įkaitintą orkaitę , po 40 minučių Jūsų patiekalas bus paruoštas“, – DELFI skaitytojams upėtakį rekomenduoja K. Ivanova. Dainininkė pridūrė, jog šį patiekalą gamina ypatingomis progomis, kai prie stalo susirenka visa šeima. Ne išimtis ir šių metų Kūčių vakarienė.

Ieva Ambrazaitė šventinį stalą siūlo papuošti ypatingai sausainiais


Merginų grupės „Pinup Girls“ narė Ieva Ambrazaitė siūlo užkandžiams prie arbatos Kūčių vakarienei ar Kalėdoms išsikepti sausainių, kurie pradžiugins ir svečius, ir namiškius.

Reikės: 100 g sviesto arba margarino, 100 g cukraus, 0,5 stiklinės medaus, 1 kiaušinio trynio, 2 stiklinių miltų, 0,5 šaukštelio sodos, 0,5 cinamono, 0,5 šaukštelio druskos, 0,5 šaukštelio kepimo miltelių, 1 šaukštelio maltų gvazdikėlių, 1 šaukštelio malto imbiero.

„Išimkite sviestą (margariną), kad suminkštėtų iki kambario temperatūros, ištrinkite su cukrumi, supilkite medų, įmuškite kiaušinio trynį. Atskirame indelyje sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, gvazdikėlius, imbierą. Viską išmaišykite ir tada gerai išsukite su sviesto, cukraus ir kiaušinio plakiniu. Tą masę suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldymo kamerą 1 valandai. Išminkykite tešlą, išspauskite norimas formeles ir kepkite 8 - 10 minučių 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tada išdėliokite sausainius ant grotelių ir leiskite jiems visiškai atvėsti - tik tada juos galėsite puošti glazūra (1 išplaktas kiaušinio baltymas, paskui 250 ml (gal ir daugiau) cukraus pudros, citrinos sultys)“, – apie sausainių kepimą pasakojo I. Ambrazaitė ir pridūrė, jog jos namuose šie sausainiai stalą puošia ne tik didžiųjų žiemos švenčių metu, bet jau nuo gruodžio pradžios.

Ievos Ambrazaitės sausainiai

V. Mauručaitės tuno ir varškės užkandukai

Viktorija Mauručaitė

Tuno užkandukams reikia tunų savo sultyse, šlakelio citrinos sulčių, svogūno, virtų kiaušinių, majonezo, druskos, pipirų, skrudintos duonos.

„Slyvinį pomidorą ir svogūnų laiškus, tuną, smulkintą smogūną, smulkintus kiaušinius sumaišome kartu su majonezu bei šlakeliu citrinos. Pagal skonį dedame druskos, pipirų. Proporcijos pagal skonį. Užtepėlę tepti ant skurdintos duonos, papuošti skiltele pomidoro bei perrišti svogūno laišku“, – kaip pasigaminti tunų užkandukų, pasakojo V. Mauručaitė.

Vraškės užkandukams reikia vidutinio riebumo varškės, česnako skiltelių, drukos, pipirų, majonezo, krapų.

„Varškę su česnaku, pipirais, druska bei smulkintais krapais sumaišome su majonezu ir tepame ant skrudintos mėgstamos duonos. Krapus, česnaką, prieskonius majonezą dedam pagal skonį. Papuošiame krapų šakele“, – apie varškės užkandukus pasakojo V. Mauručaitė ir pridūrė, jog juos labai mėgsta ir jos šeima, ir draugai. „Manau, Kalėdų stalui toks užkandukas puikiai tiks. Patiekalas tikrai lengvas ir skanus“, – DELFI sakė V. Mauručaitė.

Ryškiaspalviai Orijaus keksiukai


„Keksiukai man primena rytą Norvegijos kalnų trobelėje. Kai aplink stūksojo vien milžiniški, sniegu padengti kalnai, ganėsi kalnų karvės... O prieš nosį buvo padėti norvego senuko Pero Eriko kepti keksiukai. Tai jo receptas ir aš jau dvejus metus per Kalėdas sau ir draugams kepu keksiukus. Jie turi būti ne tik skanūs, bet ir džiuginti akį. Juk tai daug jaukiau už kokį pyragą“, – DELFI kalbėjo O. Gasanovas.

Keksiukams reikės kiaušinio, stiklinės miltų, cukraus, 100 g. sviesto, 200 ml karšto vandens, 4 šaukštų kakavos miltelių, šaukštelio kepimo miltelių, nutarkuotos citrinos žievelės, pusės citrinos sulčių, pusės šaukštelio sodos, šaukštelio vanilinio cukraus.

„Miltus persijokite ir sumaišykite su cukrumi, kakava, kepimo milteliais, soda, vaniliniu cukrumi, citrinos žievele ir sultimis. Į masę išmaišykite plaktą kiaušinį, supilkite tirpintą sviestą, masę gerai išsukite, tada lėtai supilkite į karštą vandenį. Tešlą išpilstykite į 10 riebalais pateptų keksiukų formelių. Kepkite apie 15 - 18 minučių, kai atvės, išimkite iš formelių. Tiekite su glaistu, puoškite raudonais serbentais ar ryškiais saldžiais pabarstais“, – apie tai, kaip pasigaminti gražių keksiukų, pasakojo O. Gasanovas.

„Zipietės“ Simonos šokoladinis pyragas be miltų

Simona Albavičiūtė

„Man jis labai patinka, jis visiems patinka. Receptą gavau iš vienos mokytojos, su kuria važiavome į kelionę. Ji sakė tą patį, kad tai yra pyragas, kuris patinka visiems. Šį pyragą kepu jau dvejus metus. Tai šokoladinis pyragas be miltų“, – DELFI pasakojo „Zip FM“ laidų vedėja Simona Albavičiūtė.

Pyragui reikės 200 g migdolų riešutų, 100 g lazdynų riešutų, 4 kiaušinių, pusės stiklinės cukraus, šiek tiek druskos, 180 g sviesto, 300 g pieniško šokolado, 100 g juodo šokolado.

„Riešutus pakepti orkaitėje, kol paruduos jų vidus. Tada juos sumalti elektriniu smulkintuvu. Aš juos visada susmulkinu juos ne iki galo, kad liktų ir keli didesni riešutų gabaliukai. Sviestą ištirpinti su šokoladu, kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi. Viską sumaišyti. Tada išplakti kiaušinių baltymą su žiupsneliu druskos ir gautus putėsius sumaišyti su jau paruošta šokoladine mase. Kepti 190 laipsnių temperatūroje apie 25 – 30 minučių“, – kaip pasigaminti šokoladinį pyragą be miltų pasakojo S. Albavičiūtė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)