Renginių organizatorė prisipažįsta, kad jos artimiausi draugai jau seniai žino, kad pietų metų užsukus pas ją į svečius, visada bus pavaišinti gardžiu, pačios moters ruoštu patiekalu. Sutapimas ar ne, tačiau į Kristinos namus tuo metu kaip tik pasibeldė dvi jos bičiulės – Jurga Anusauskienė bei Aida Ivaškevičienė, kurias šeimininkė pirmąsias pavaišino ką tik iš orkaitės ištrauktu sūrio pyragu.

Maisto gaminimas, anot jos, yra kūryba. „Mano renginiuose nelieka alkanas nei vienas darbuotojas. Nuo vedėjo iki operatoriaus. Sakoma, kad alkani vyrai – pikti kaip vilkai, tad kam juos pykdyti“, - juokiasi kolegas savo gamintais patiekalais kasdien lepinanti K. Kaikarienė.

DELFI skaitytojams renginių organizatorė siūlo pyrago su mėlynuoju sūriu receptą, kurį ji sužinojo iš savo gero bičiulio, virtuvės šefo Ruslano Bolgovo.

Taigi, šventinio pyrago „Kishloren“ tešlai reikės: 250 gr. miltų, 125 gr. sviesto, 1 kiaušinio trynio, 3 šaukštų ledinio vandens, žiupsnio druskos ir cukraus. Šeimininkė pabrėžia, kad vanduo turi būti ledinis, gali būti netgi dar su ledukais.

Išminkytą tešlą palaikyti 20 minučių šaldymo kameroje. Kepimo skardą ištepti sviestu ir padengti ją tešla. Pyrago pagrindą 10 minučių kildinti orkaitėje (180 laipsnių). Kad orkaitėje kylanti tešla neprarastų formos, K. Kaikarienė pagrindą rekomenduoja padengti žirniais arba pupelėmis.

Pyrago įdarui reikės: pakelio pelėsinio sūrio, 200 gramų fermentinio sūrio, 50 ml grietinėlės, indelio grietinės, 2 kiaušinių, saujos graikiškų riešutų, baziliko, druskos ir pipirų.

Pelėsinį sūrį supjaustyti mažais gabalėliais. Sutarkuoti fermentinį sūrį. Užpilti grietinės, grietinėlės ir kiaušinio plakinį ir 20 minučių pašauti į orkaitę. Vėliau kepinį papuošti baziliko lapeliais ir patiekti svečiams.

K.Kaikarienės pyrago ruošimo akimirkos - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)