Žaislai iš šiaudų

Dirbtinėmis eglutėmis savo namus papuošė dvi grupės narės. Tačiau jas dabina išskirtiniais žaisliukais. Simona Šermukšnytė šiais metais savo namuose esančią žaliaskarę papuošė iš šiaudų pagamintais didžiuliais burbulais.

Simonos Šermukšnytės Kalėdų eglutė
"Negyvą eglutę renkuosi dėl to, kad auginu du šunis, kuriems labai maga į eglę įsisukti, - juokėsi Simona. - Netgi kai puošėme ją šiaudų burbulais, gainiojomės su žaislais panorusius pažaisti mūsų šuniukus po visus namus."

S. Šermukšnytės eglės viršūnę puošia taip pat išskirtinė karūna iš šiaudų. Tokia eglutė labai dera prie merginos namų interjero spalvų bei padeda sukurti išskirtinai šventišką nuotaiką.

Žaisliukus kasmet daro pati

Viktorija Sutkutė pasakojo, kad ji medelį kiekvienais metais stengiasi papuošti vis kitokiais žaislais.

Viktorijos Sutkutės Kalėdų eglutė
"Nebūna taip, kad ta pati eglė ištraukiama iš sandėliuko su tais pačiais nenupuoštais žaislais pastatoma tame pačiame kambario kampe, - sako Simona. - Pernai eglutę puošiau kaspinėliais, užpernai - savo rankų darbo žaislais iš dekupažo. Tik šiais metais žaisliukus pirkau parduotuvėje."

Dėl laiko stokos mergina prisipažino neturėjusi kada prisėsti prie rankdarbių. Tačiau, sako, iki Kalėdų galbūt dar spėsianti kažką pagaminti savo rankomis. Nes tokiais žaislais puošta eglutė atrodo ne tik originali, išskirtinė, bet ir daug mielesnė. 

Nustebintų ir pačią N.Marčėnaitę

Ieva Ambrazaitė savo namuose pasipuošė gyvą kalėdinę eglutę. "Man per šventes turi būti tik gyvas medelis. Dirbtinių eglučių nemėgstu. Jos man primena netikras gėles. O per Kalėdas viskas turi būti tyra ir tikra. Kaip ir Kalėdų medis", - įsitikinusi Ieva. Šiemet bus pirmosios žiemos šventės, kurias ji sutinka su savo mylimuoju Rolandu Mackevičiumi. Todėl ir atmosferos pora namuose norėjo ypatingos.

Ievos Ambrazaitės kalėdinė eglutė
"Ilgai vaikščiojau po parduotuves ieškodama kalėdinių žaisliukų. Norėjosi išskirtinių dekoracijų. Suradau dieviškus žaislus. Dauguma jų - mediniai arkliukai. Su Rolandu juokiamės, kad jei į mūsų namus užsuktų "Išsipildymo akcijos" globėja Nomeda Marčėnaitė, tikrai gautume medalį, kad taip gausiai panaudojome šios akcijos simbolį medinį arkliuką, - šypsojosi "Pinup Girls" narė. - Kalėdų eglutę taip pat norėjome dekoruoti ir savo keptais meduoliais, tačiau iškepusi juos nutariau ant šakų nekabinti."

Pirmąkart I. Ambrazaitės keptų šventinių sausainių kvapas namuose, anot jos, padeda šventiškai nusiteikti laukiant didžiųjų žiemos švenčių. Su DELFI skaitytojais Ieva taip pat dalinasi ir meduolių receptu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)