Netrukus užklupsiantis Kalėdinių renginių maratonas kelia nerimą ne vienai moteriai - juk būna, kad puošiesi visą dieną, o nuotraukos visai nedžiugina.

Gražuolė, modelis ir žurnalistė G. Martirosianaitė "Canon" organizuotuose mokymuose pasidalino savo pozavimo patirtimi. Aktyviai renginiuose dalyvaujanti Gabrielė nuotraukose dažniausiai atrodo puikiai. Norite ir jūs?

1. Pirmasis Gabrielės patarimas - laikysena. Ji turi būti kaip "misių" - geriausia stovėti pasisukus kiek šonu į fotoaparato objektyvą. Gabrielė norinčioms nuotraukose atrodyti nepakartojamai pataria susipažinti su savo kūnu iš naujo, prieš veidrodį apžiūrėti savo kūną ir išsirinkti, kuria puse jūs sau gražesnė/gražesnis.

2. Antrasis žingsnis - suvokti, ką norite išryškinti, parodyti. Jeigu suknelė atvira nugara, gal verta į fotografą pasisukti taip, kad ji matytųsi? Surištų plaukų šukuosena, pasak Gabrielės, atkreipia dėmesį į veido linijas, todėl jei norite atskleisti savo veido grožį, rinkitės surištų plaukų šukuosenas. Gabrielė siūlo dar prieš einant į šventę kritiškai įvertinti, ar tinkamai pasirinkote aprangą, ar makiažas pabrėžia gražiausius bruožus. Jei tik turite galimybę, rinkitės aukštakulnius - taip visa laikysena bus elegantiškesnė.

3. Jeigu nusprendėte sulenkti rankas ir sudėti jas ant liemens,neatkiškite alkūnių į priekį, o šiek tiek atgal. Taip, kaip pastebi Gabrielė, išryškėja krūtinės linija, figūra atrodo moteriškesnė, grakšti net jei kūno linijos ir ne visai manekeniškos.

4. Vienas svarbiausių dalykų pozuojant - pasitikėti fotografu. Tikėkite, kad nuotraukoje atrodysite nuostabiai, nepanikuokite, nebijokite. Gabrielė įsitikinusi, kad nuotraukoje puikiai atsispindi tuometinė modelio savijauta, jausmai ir emocijos.

5. Vienu metu labai madingos buvusios veido išraiškos, kaip "ančiuko lūpos", anot G. Martirosianaitės, ne pats tinkamiausias pasirinkimas. Veidas turi atrodyti natūraliai - nepiktai, atsipalaidavęs. Jeigu nenorite šypsotis, nesišypsokite, bet ir neįsitempkite.

"Canon" mokymuose profesionalus portretų fotografas Visvaldas Morkevičius patarė ir tiems, kurie nori gražiai įsiamžinti nesinaudodami profesionalių fotografų paslaugomis. Svarbiausias patarimas: nesvarbu, per kokį atstumą nuo fotoaparato stovi fotografuojamas objektas, geriausia fotoaparatą laikyti ties kūno viduriu - bamba. Jeigu fotografuosite iš apačios, modelis atrodys aukštesnis, o jei iš viršaus - kiek komiškai, nes atsiras galvos ir kūno disproporcija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)